Cine e de vină pentru poluarea absurdă cu ambalaje din plastic de la raioanele de legume și fructe Bio? "Inima Bio" dă vina pe supermarketuri.
Probabil că fructele și legumele Bio, sub marca "Inima.bio" le-ați observat deja în supermarketurile Carrefour, Cora, Mega Image, Kaufland sau Metro Cash&Carry și totodată, probabil că ați observat și modul grosolan față de natură în care acestea sunt ambalate. De la nucile de cocos și până la avocado le găsim ambalate, bucată cu bucată, în caserole din plastic, ceea ce nu e deloc fantastic atunci când ne gândim la poluare.

În loc să scadă consumul de plastic eliminând pungile din plastic de raionul la legume și fructe, ca în țările occidentale, Carrefour vine cu o nouă găselniță ca să-l crească: dispensere electrice cu mănuși din plastic de unică folosință

Este sfidător ce face Carrefour. În timp ce se laudă cu procedura „Vino cu caserola ta de acasă!” și convinge aproape toată presa să o citeze, crește poluarea inutilă cu plastic (și consumul de energie) prin dotarea magazinelor sale cu dispensere electrice pentru mănuși din plastic de unică folosință la raioanele de Legume și Fructe. Absurd!

Derivatele produselor din plastic au fost găsite în 97% din probele de sânge și urină recoltate de la un număr de 2.500 de copii testați între anii 2014 și 2017, potrivit unui studiu al Ministerului German al Mediului și al Institutului "Robert Koch".
Deutsche Welle a publicat sâmbătă un articol despre un studiu realizat de către Ministerul German al Mediului prin care s-a descoperit că aproape toți copiii testați au urme de derivate din produsele de plastic în corpul lor. Unele dintre substanțele chimice găsite le-ar putea afecta sănătatea și dezvoltarea. Derivatele produselor din plastic au fost găsite în 97% din probele de sânge și urină recoltate de la un număr de 2.500 de copii testați între anii 2014 și 2017, potrivit unui studiu al Ministerului German al Mediului și al Institutului "Robert Koch".

Acolo, la raft în supermarket, își are rădăcina poluarea cu plastic de unică folosință din comerț. Raftul este locul de unde plasticul începe să se reverse peste tot și ajunge chiar peste tot.
Poluarea cu plastic de unică folosință în rândul supermarket-urilor nu mai are demult limite. Nimeni nu-i controlează, nimeni nu-i obligă, poluarea la raft e practic la liber după bunul lor plac. Acolo, la raft în supermarket, își are rădăcina poluarea cu plastic de unică folosință din comerț. Raftul este locul de unde plasticul începe să se reverse peste tot și ajunge chiar peste tot. Exemple găsim cu miile. Dovezile sunt atât de clare, că indiferent de ce spun sau cu ce se laudă managerii marilor lanțuri de magazine și agențiile (sau ONG-urile) de publicitate acolite, rafturile sunt țipătoare de atâta nepăsare față de poluarea cu plastic.

GreenWashing-ul și poluarea supermarketurilor cu ambalaje din plastic de unică folosință se verifică cel mai bine la raft.
Rafturile din toate supermarketurile sunt pline cu plastic. Majoritatea produselor comercializate de către marile lanțuri de magazine sunt ambalate în plastic. Un procent mare dintre aceste ambalaje NU se pot recicla pentru că nu există tehnologia necesară, sau din cauză că sunt "contaminate" cu alimente (uleiuri, grăsimi etc.), fiind refuzate de către reciclatori pentru că pot afecta utilajele.

Poluare cu ulei alimentar uzat în centrul capitalei și afișul lipit la intrarea în Blocul Wilson de către locatarul care a suferit arsuri de la uleiul ars aruncat încins pe geamul de la bucătărie.
Poluarea are loc chiar în centrul capitalei și nu oricum, în cel mai mizerabil mod cu putință. Să locuiești în buricul târgului, unde prețul locuințelor pe metru pătrat este mai mare decât în marile orașe din occident, și să îți arunci uleiul încins pe fereastra din bucătărie, asta înseamnă un român "emancipat". România suferă grav de nesimțire, nepăsare, nelegiuire și prostie.

Imagini apocaliptice ne arată cât de indiferenți au devenit românii față de natură, de mediul înconjurător. Pentru arderea miriștilor amenda este de la 3.000 până la 50.000 lei.
Imagini apocaliptice preluate de la ISU Galați și postate de către Emil Dragomir, primar al comunei Slobozia-Conachi din județul Galați, ne arată cât de indiferenți au devenit românii față de natură, de mediul înconjurător și, nu în ultimul rând, față de legea ce ar trebui respectată.

ȘOCANT: Video! Delfin în chinuri groaznice din cauza unei pungi din plastic

"Pungă Doriți"? Întrebarea care ucide zilnic sute de mii de vietăți nevinovate pentru că ne este "greu" să mergem la cumpărături cu sacoșa de acasă. Nu ne dăm seama din imagini de la ce supermarket este punga care chinuie delfinul, dar ce contează?

Arzi plastice? De la cancer, infertilitate și până la mutații genetice îți faci sănătatea praf!
Atunci când arzi plastic, substanțe deosebit de nocive îți intră în organism, atât prin plămâni cât și prin piele, și îți fac sănătatea praf. Substanțele toxice emise în urma arderii plasticului te pot îmbolnăvi de cancer, de boli de inimă, de rinichi sau de ficat și îți pot provoca astm, emfizem, erupții cutanate, greață, dureri de cap, daune la nivelul sistemului nervilor și ale sistemului de reproducere.

Un milion de specii de animale și plante amenințate cu dispariția din cauza poluării
Raportul publicat recent de către IPBES constată că aproximativ 1 milion de specii de animale și plante sunt acum amenințate cu dispariția, multe în următoarele decenii, mai multe decât oricând în istoria omenirii. IPBES este o platformă Interguvernamentală privind Biodiversitatea și Serviciile Ecosistemelor și a fost înființată în 2012 de peste 100 de guverne.