Imagini apocaliptice ne arată cât de indiferenți au devenit românii față de natură, de mediul înconjurător. Pentru arderea miriștilor amenda este de la 3.000 până la 50.000 lei.
Imagini apocaliptice preluate de la ISU Galați și postate de către Emil Dragomir, primar al comunei Slobozia-Conachi din județul Galați, ne arată cât de indiferenți au devenit românii față de natură, de mediul înconjurător și, nu în ultimul rând, față de legea ce ar trebui respectată.

ȘOCANT: Video! Delfin în chinuri groaznice din cauza unei pungi din plastic

"Pungă Doriți"? Întrebarea care ucide zilnic sute de mii de vietăți nevinovate pentru că ne este "greu" să mergem la cumpărături cu sacoșa de acasă. Nu ne dăm seama din imagini de la ce supermarket este punga care chinuie delfinul, dar ce contează?

Arzi plastice? De la cancer, infertilitate și până la mutații genetice îți faci sănătatea praf!
Atunci când arzi plastic, substanțe deosebit de nocive îți intră în organism, atât prin plămâni cât și prin piele, și îți fac sănătatea praf. Substanțele toxice emise în urma arderii plasticului te pot îmbolnăvi de cancer, de boli de inimă, de rinichi sau de ficat și îți pot provoca astm, emfizem, erupții cutanate, greață, dureri de cap, daune la nivelul sistemului nervilor și ale sistemului de reproducere.

Un milion de specii de animale și plante amenințate cu dispariția din cauza poluării
Raportul publicat recent de către IPBES constată că aproximativ 1 milion de specii de animale și plante sunt acum amenințate cu dispariția, multe în următoarele decenii, mai multe decât oricând în istoria omenirii. IPBES este o platformă Interguvernamentală privind Biodiversitatea și Serviciile Ecosistemelor și a fost înființată în 2012 de peste 100 de guverne.

Circa 7 km din malul râului Someș a devenit groapa de gunoi a localnicilor din Florești, județul Cluj
Deșeuri de toate felurile poluează grav râul Someș pe o rază de circa 7 km din cauza nepăsării autorităților publice locale care se dovedesc a fi incapabile să stopeze localnicii din localitatea Florești a județului Cluj să mai arunce gunoaie în râu. Malul râului Someș, al cincilea râu ca mărime și debit din România, a devenit groapa de gunoi a celor care nestingheriți de către vreo autoritate publică și cu un dispreț total față de natură își aruncă gunoaiele și lăturile pe mal sau direct în apă.

Ce arunci la groapa de gunoi vine înapoi!
Plasticul, dozele, sticla, bateriile, echipamentele electrice uzate și orice alte materiale artificiale/sintetice care nu sunt biodegradabile NU au ce să caute la gropile de gunoi. Acestea trebuie sortate pe categorii și trimise la reciclare. Dacă ajung la groapa de gunoi eliberează substanțe toxice atât în aer cât și în sol. Inclusiv pânza freatică este grav afectată iar apa din puțuri se contaminează. Chiar și culturile agricole și animalele crescute în zonă sunt afectate.

Invadate de gunoaiele rasei umane animale sălbatice încearcă să găsească hrană printre deșeurile celei mai "inteligente" specii
Producem, poluăm, consumăm excesiv, poluăm, aruncăm, poluăm, exploatăm, poluăm și planeta de resurse o secăm. Omul reușește cu brio să-și croiască un drum sigur către propria-i extincție și odată cu el milioane de ființe nevionovate. Dar dacă omul, cea mai "inteligentă" ființă de pe Terra, alege să se autodistrugă de ce trebuie să sufere și celelalte vietăți?!

Carrefour ne învață în parcare cât de mult contribuie pungile sale la poluare
Dragă Carrefour, dacă o pungă din plastic se degradează (timp în care poluează) în 450 de ani, de ce ne OBLIGI să cumpărăm legume și fructe proaspete EXCLUSIV în pungi de plastic fără a ne oferi nicio alternativă eco-prietenoasă? Plasticul NU se poate recicla la nesfârșit! Întrebați-vă prietenii de la Sigurec.

Doamna ministru Andronescu Ecaterina, atunci când erați dvs. micuță tot așa primeați la școală mere în punguță?!
Unde poluare e, educație NU e! Dar ce să știe doamna Ecaterina Andronescu, ministru de la Ministerul Educației Naționale-România, despre poluarea cu plastic atâta vreme cât în majoritatea unităților de învățământ nu se respectă prevederile legii 211/2011.

Coca-Cola, Mars , Nestlé și Danone produc 6 milioane de tone de plastic anual. Dacă se cumpără...
Atât de mult poluează cu plastic nepăsarea noastră! De ce? Pentru că nu ne spunem în gând (sau cu voce tare) de fiecare dată când ajungem la raft în supermarket:"Refuză produsele ambalate în plastic pentru că poluează!"