Plantele suculente vopsite și date cu glitter, condamnate la moarte și generatoare de poluare absolut stupidă, într-o societate în care din ce în ce mai multe lucruri din supermarket devin de unică folosință.
Da, atât de mult poluează atunci când sunt folosite. Într-o oră de utilizare, suflătoare de frunze poluează cât o mașină Toyota Camry fabricată în 2016 care parcurge 1770 Km sau echivalentul aproximativ a 1100 de mile.
Este vorba despre acele suflătoare de frunze cu motoare pe benzină pe care le vedem folosite în parcuri și alte spații publice de către lucrătorii ADP-urilor și care emană fum, cu miros pregnant de noxe toxice, și fac mult zgomot.
Cine e de vină pentru poluarea absurdă cu ambalaje din plastic de la raioanele de legume și fructe Bio? "Inima Bio" dă vina pe supermarketuri.
Probabil că fructele și legumele Bio, sub marca "Inima.bio" le-ați observat deja în supermarketurile Carrefour, Cora, Mega Image, Kaufland sau Metro Cash&Carry și totodată, probabil că ați observat și modul grosolan față de natură în care acestea sunt ambalate.
În loc să scadă consumul de plastic eliminând pungile din plastic de raionul la legume și fructe, ca în țările occidentale, Carrefour vine cu o nouă găselniță ca să-l crească: dispensere electrice cu mănuși din plastic de unică folosință

UPDATE 07.12.2019 - După ce am publicat articolul de mai jos, prin care semnalam utilizarea (în mod absurd) mănușilor din plastic de unică folosință la legume și fructe, și după câteva discuții cu Carrefour ParkLake, aceștia le-au transmis celor de la Carrefour Grand Arena solicitarea noastră și astăzi ne-au confirmat că le-au eliminat. Iată, încă odată, dovada că vocea noastră, a cetățenilor simpli, se poate face auzită și respectată!

Derivatele produselor din plastic au fost găsite în 97% din probele de sânge și urină recoltate de la un număr de 2.500 de copii testați între anii 2014 și 2017, potrivit unui studiu al Ministerului German al Mediului și al Institutului "Robert Koch".
Deutsche Welle a publicat sâmbătă un articol despre un studiu realizat de către Ministerul German al Mediului prin care s-a descoperit că aproape toți copiii testați au urme de derivate din produsele de plastic în corpul lor.
Acolo, la raft în supermarket, își are rădăcina poluarea cu plastic de unică folosință din comerț. Raftul este locul de unde plasticul începe să se reverse peste tot și ajunge chiar peste tot.
Poluarea cu plastic de unică folosință în rândul supermarket-urilor nu mai are demult limite. Nimeni nu-i controlează, nimeni nu-i obligă, poluarea la raft e practic la liber după bunul lor plac. Acolo, la raft în supermarket, își are rădăcina poluarea cu plastic de unică folosință din comerț. Raftul este locul de unde plasticul începe să se reverse peste tot și ajunge chiar peste tot. Exemple găsim cu miile. Dovezile sunt atât de clare, că indiferent de ce spun sau cu ce se laudă managerii marilor lanțuri de magazine și agențiile (sau ONG-urile) de publicitate acolite, rafturile sunt țipătoare de atâta nepăsare față de poluarea cu plastic.
GreenWashing-ul și poluarea supermarketurilor cu ambalaje din plastic de unică folosință se verifică cel mai bine la raft.
Rafturile din toate supermarketurile sunt pline cu plastic. Majoritatea produselor comercializate de către marile lanțuri de magazine sunt ambalate în plastic. Un procent mare dintre aceste ambalaje NU se pot recicla pentru că nu există tehnologia necesară, sau din cauză că sunt "contaminate" cu alimente (uleiuri, grăsimi etc.), fiind refuzate de către reciclatori pentru că pot afecta utilajele.
Poluare cu ulei alimentar uzat în centrul capitalei și afișul lipit la intrarea în Blocul Wilson de către locatarul care a suferit arsuri de la uleiul ars aruncat încins pe geamul de la bucătărie.
Poluarea are loc chiar în centrul capitalei și nu oricum, în cel mai mizerabil mod cu putință. Să locuiești în buricul târgului, unde prețul locuințelor pe metru pătrat este mai mare decât în marile orașe din occident, și să îți arunci uleiul încins pe fereastra din bucătărie, asta înseamnă un român "emancipat". România suferă grav de nesimțire, nepăsare, nelegiuire și prostie.
Imagini apocaliptice ne arată cât de indiferenți au devenit românii față de natură, de mediul înconjurător. Pentru arderea miriștilor amenda este de la 3.000 până la 50.000 lei.
Imagini apocaliptice preluate de la ISU Galați și postate de către Emil Dragomir, primar al comunei Slobozia-Conachi din județul Galați, ne arată cât de indiferenți au devenit românii față de natură, de mediul înconjurător și, nu în ultimul rând, față de legea ce ar trebui respectată.
ȘOCANT: Video! Delfin în chinuri groaznice din cauza unei pungi din plastic

"Pungă Doriți"? Întrebarea care ucide zilnic sute de mii de vietăți nevinovate pentru că ne este "greu" să mergem la cumpărături cu sacoșa de acasă. Nu ne dăm seama din imagini de la ce supermarket este punga care chinuie delfinul, dar ce contează?