Fără panică! Impactul norului de cenuşă vulcanică venit din Spania asupra calității aerului de suprafață este mic
Norul cu dioxid de sulf (SO2) provenit din erupția vulcanică din La Palma, Spania, a călătorit din Insulele Canare în Europa, ajungând în arhipelagul arctic norvegian Svalbard pe 28 septembrie, potrivit Copernicus, serviciul de monitorizare atmosferică (CAMS) al Uniunii Europene.

Ouăle de pescăruș sunt contaminate cu aditivii chimici utilizați în producția de plastic. Un studiu a verificat dacă există urme ale ftalaților - un grup de substanțe chimice adăugate la materialele plastice pentru a le menține flexibile - în ouăle de pescăruș recent depuse în Cornwall, Marea Britanie. S-a constatat că toate cele 13 ouă testate conțin ftalați, cu până la șase tipuri de ftalați per ou. Aceste substanțe chimice funcționează ca pro-oxidanți - provocând potențial stres oxidativ care poate deteriora celulele. De asemenea ftalații, sunt acel tip de substanțe chimice care se depun în țesuturile grase ale organismului, inclusiv la om.

Această imagine nu este dintr-un film apocaliptic, este Lacul Bicaz din România

Întreaga țară este sufocată de PET-uri! Suntem repetenții și rușinea Europei la reciclare. Avem un stat slab, umil în fața poluatorilor și neputincios în privința educației locuitorilor. Rezultatul? România a devenit "Țara Gunoaielor". Această imagine apocaliptică cu Lacul Bicaz, sufocat de PET-uri, arată dezastrul pe care lipsa unui sistem de garanție-returnare îl cauzează. Credeți că dacă se va introduce acea garanție de 50 de bani, vom mai avea atâtea ambalaje aruncate în natură?!

Pe detergentul, balsamul sau soluțiile de curățare din casa ta, scrie "nociv pentru viața acvatică cu efecte pe termen lung"?
Cât de sănătos este să folosești detergenți sintetici sau produse de curțenie pe care scrie "nociv", știi? De ce scrie pe majoritatea detergenților chimici, "nociv pentru viața acvatică cu efecte pe termen lung"? De ce scrie, "provoacă iritarea pielii", "provoacă o iritare gravă a ochilor"și "poate provoca reacții alergice"?

Când unii români aleg să trăiască ca niște împuțiți! Râul Crișul Repede, groapa de gunoi a cartierului Voltaire din Oradea
Când îți arunci lăturile, gunoiul și mizeria în râul din spatele casei sau oriunde în natură sau în alte zone nepermise, deși autoritățile strâng după tine, salubriștii îți pun la dispoziție servicii moderne de colectare a deșeurilor, nu ai scuze, nu ai explicații, ești pur și simplu un împuțit care alege să trăiască într-o țară infestată cu deșeurile tale de nesimțit și căruia nu-i pasă de viitorul generațiilor următoare care, din cauza celor ca tine, vor trăi în "Țara gunoaielor".

BPA găsit de 19 ori peste limita de siguranță în șosetele pentru bebeluși, copii și femei, 42 de companii notificate
Centrul pentru Sănătatea Mediului (CEH) a inițiat acțiuni legale împotriva a 42 de companii pentru expunerea bebelușilor, copiilor și femeilor la niveluri periculoase de BPA în șosete. BPA este un produs chimic bine studiat, cunoscut pentru a provoca daune asupra dezvoltării sistemului reproductiv și legat de cancerul de sân, cancerul de prostată, tulburările metabolice, diabetul și numeroase alte probleme grave de sănătate.

Da, atât de mult poluează atunci când sunt folosite. Într-o oră de utilizare, suflătoare de frunze poluează cât o mașină Toyota Camry fabricată în 2016 care parcurge 1770 Km sau echivalentul aproximativ a 1100 de mile.
Este vorba despre acele suflătoare de frunze cu motoare pe benzină pe care le vedem folosite în parcuri și alte spații publice de către lucrătorii ADP-urilor și care emană fum, cu miros pregnant de noxe toxice, și fac mult zgomot.

Derivatele produselor din plastic au fost găsite în 97% din probele de sânge și urină recoltate de la un număr de 2.500 de copii testați între anii 2014 și 2017, potrivit unui studiu al Ministerului German al Mediului și al Institutului "Robert Koch".
Deutsche Welle a publicat sâmbătă un articol despre un studiu realizat de către Ministerul German al Mediului prin care s-a descoperit că aproape toți copiii testați au urme de derivate din produsele de plastic în corpul lor.

Poluare cu ulei alimentar uzat în centrul capitalei și afișul lipit la intrarea în Blocul Wilson de către locatarul care a suferit arsuri de la uleiul ars aruncat încins pe geamul de la bucătărie.
Poluarea are loc chiar în centrul capitalei și nu oricum, în cel mai mizerabil mod cu putință. Să locuiești în buricul târgului, unde prețul locuințelor pe metru pătrat este mai mare decât în marile orașe din occident, și să îți arunci uleiul încins pe fereastra din bucătărie, asta înseamnă un român "emancipat". România suferă grav de nesimțire, nepăsare, nelegiuire și prostie.

Imagini apocaliptice ne arată cât de indiferenți au devenit românii față de natură, de mediul înconjurător. Pentru arderea miriștilor amenda este de la 3.000 până la 50.000 lei.
Imagini apocaliptice preluate de la ISU Galați și postate de către Emil Dragomir, primar al comunei Slobozia-Conachi din județul Galați, ne arată cât de indiferenți au devenit românii față de natură, de mediul înconjurător și, nu în ultimul rând, față de legea ce ar trebui respectată.