Ministerul Mediului, condus de Grațiela Gavrilescu, aduce modificări ale legislației de mediu și forțează firmele private ca Sigurec să își restrângă activitatea de colectare și reciclare.

Încă odată statul român se dovedește incapabil să ia măsuri legislative care să sprijine eficient sectorul privat din domeniul reciclării. România este codașa Europei la reciclare și cu toate acestea, doamna ministru, politician și inginer petrochimist de meserie, reușește prin modificările recente ale legislației de mediu să forțeze firmele private precum Sigurec să își restrângă activitatea de colectare și reciclare. Până la faliment nu mai e decât un pas.

Hop și Grațiela! O nouă linie de îmbuteliere a apei deschisă de către Coca Cola inaugurată de către Ministrul Mediului
O nouă linie de îmbuteliere a apei a fost inaugurată chiar de către Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, în județul Suceava, pentru Coca-Cola și are o capacitate de îmbuteliere mai mare cu 44% față de cea anterioară. Chiar dacă reprezentanții companiei se laudă cu implementarea unor eficiențe energetice, poluarea cu ambalaje de plastic va crește. Iar reducerea consumului de apă folosită în procesul de producție cu până la 6% în această unitate de producție, cu care de asemenea acest mare poluator mondial cu plastic de unică folosință se laudă la lansare, este un fleac!

Noul plan al Ministerul Mediului condus de Grațiela Gavrilescu: mai multă poluare cu dioxină! Organizațiile de mediu sunt stupefiate!
Noul concept de management integrat al deșeurilor promovat de Ministerul Mediului, în prezent condus de către doamna Inginer petrochimist Grațiela Gavrilescu, îngrijorează 8 dintre cele mai importante organizații de mediu care activează în România și ar trebui să ne îngrijoreze pe toți. Dacă acest "nou concept" de management integrat al deșeurilor va fi pus în practică, în forma propusă, vom avea incineratoare de gunoi în toată țara și implicit mai multă poluare cu dioxină (una dintre cele mai periculoase substanțe chimice cunoscute omului) în loc să transpunem legislația europeană și să promovăm principiile economiei circulare.

Punga de transport din plastic subţire şi foarte subţire, cu mâner, se interzice începând cu data de 1 iulie 2018

Pe 14 Martie 2018 a fost adoptat si trimis spre promulgare proiectul de lege care prevede interzicerea din data de 1 Iulie 2018, a introducerii pe piața națională a pungilor de transport din plastic subțire (cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni) și foarte subțire cu mâner (cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni), precum și interzicerea de la comercializare, începând cu data de 1 Ianuarie 2019, a pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner.