Zero Risipă: Luăm cimbru de la piață, nu de la supermarket adus de pe meleaguri îndepărtate și în plastic ambalate
În loc să luăm cimbru sau alte mirodenii de la supermarket, aduse din Turcia, Egipt sau de pe alte meleaguri mai îndepărtate și în plastic ambalate, am fost la piață, la tanti Ileana, și am luat 3 legături din grădina dumneaei, crescut doar cu apă și soare.

Alege "paiele" din inox reutilizabile, în locul celor din plastic de unică folosință!
Nici cele din alte materiale (bioplastic, hârtie, făinoase etc.) nu sunt mai ok decât cele reutilizabile din inox, care sunt trainice și sigure. Acestea se pot spăla foarte ușor și chiar steriliza prin fierbere la nevoie. Utilizarea lor este posibilă pe termen extrem de lung, fără a genera deșeuri și la un moment dat foarte îndepărtat, pot fi reciclate din nou și din nou.

Cârligele de rufe din lemn nu ar trebui NICIODATĂ să fie înlocuite cu cele din plastic
Cârligele de rufe din lemn se folosesc din cele mai vechi timpuri și nu ar trebui NICIODATĂ să fie înlocuite cu cele din plastic, toxice și poluante. Cele din această imagine au mai bine de 10 ani. N-ai zice, nu-i așa? Secretul e să nu le lăsați pe sfoară. Le strângeți odată cu rufele și le țineți într-un loc aerisit. Soarele nu le deranjează, absolut deloc.

Zero Risipă: Detergent la dozator în propriul recipient
Pentru Zero Risipă și Zero Deșeuri te duci cu recipientul gol de acasă la magazin, îl pui la dozator, selectezi detergentul dorit, apeși butonul și după ce se umple, iei eticheta și mergi la casa de marcat pentru plată. Migros, unul dintre cele mai mari supermarketuri din Elveția testează aceste stații de alimentare pentru produse de curățenie în două dintre magazinele sale.

Zero Risipă: Alege un briceag reutilizabil, fără plastic, multifuncțional și durabil
Briceagul de buzunar multifuncțional din imagine are mai bine de 10 ani. A văzut munți, mări, baruri și chiar restaurante. A refuzat sute, poate mii de tacâmuri de unică folosință și încă nu a obosit. În majoritatea situațiilor este absurd să folosim cuțite, furculițe, linguri, farfurii, pungi sau alte obiecte de unică folosință.

Vești bune de la Cluj, s-a deschis un nou magazin Zero Waste pentru iubitorii naturii
Entuziasmul unor tineri iubitori ai naturii din Cluj dă naștere magazinului zero waste ecoptimist.ro și îmbogățește astfel oferta pentru cei care au înțeles că este nevoie de o schimbare majoră în ceea ce privește comerțul. Zero Waste este conceptul pe care toți trebuie să-l îmbrățișăm, ca să nu ne sufocăm în propriile deșeuri.

Dacă Barilla poate să renunțe la plastic, de ce nu ar putea și Paste Băneasa sau alți producători autohtoni?!
Am vrea să vedem toți producătorii români că se implică în recuperarea și reciclarea hârtiei, în promovarea soluțiilor prietenoase cu natura pentru fabricarea ambalajelor din carton și că renunță la plasticul de unică folosință. Sigur se poate!

Zero Risipă: Renunță la bărbieritul cu plastic, treci pe clasic!
Renunță la bărbieritul cu plastic sau la aparatele de unică folosință. Treci pe clasic și cu puțină răbdare bărbieritul e fantastic! În loc de spumă de ras, folosește săpun vegetal natural, aplicat direct pe barbă și apoi masat cu palma până când face spumă. Iar în loc de aftershave, clătește bine cu apă rece. Vei avea un ten de invidiat fără să mai generezi deșeuri.

Zero Risipă: Alege la sticlă cu capac din aluminiu! Ambele fiind materiale care se pot recicla la nesfârșit

Alege la sticlă cu capac din aluminiu! Ambele fiind materiale care se pot recicla la nesfârșit, fără deșeuri, fără risipă. Ce se vede în imagini este o sticluță de la un digestiv (30 ml) pe care l-am degustat în scop nobil, ca să avem material de lucru pentru această postare 😊.

Cel mai sănătos și eco-prietenos mod de a parfuma camera, biroul, dulapul cu haine sau mașina

Parfumul de lavandă (Lavandula angustifolia) este inconfundabil și greu de egalat. Uleiurile volatile (linalool fiind principalul component) pe care această plantă minunată le conține au multiple beneficii pentru sănătatea omului, dar și multiple întrebuințări exerne. Una dintre cele mai comune întrebuințări este parfumarea camerelor, rufelor, dulapurilor, caselor.