Lumea fascinantă a cicadelor și unde le putem întâlni în România

Ce sunt cicadele? În ultimii ani, s-ar putea ca mulţi dintre cititori să fi remarcat în localităţi din sudul ţării, în lunile iunie şi iulie un ţârâit puternic, aproape asurzitor şi care nu era produs de greieri. Aţi ghicit: despre cicade este vorba!

Muzeului Satului din București are în curtea sa unul dintre cei mai impresionanți stejari din România.
Muzeului Satului din București a fost deschis oficial la 10 mai 1936, în prezența regelui Carol al II-lea, iar pentru public, cu o săptămână mai târziu, pe data de 17 mai 1936.
“Oamenii au nevoie de insecte pentru a trai, insectele nu au nevoie de noi”, spune biologul E.O. Wilson.
“Oamenii au nevoie de insecte pentru a trăi, insectele nu au nevoie de noi”, spune biologul E.O. Wilson. Câți dintre noi sunt interesați de lumea insectelor?...
VIDEO: Aparențele înșală. Nu este o viperă ci doar o omidă!
Când se confruntă cu o potențială amenințare, omida cunoscută și ca sfinxul elefant, ia forma unei vipere care te poate face să pariezi că e un șarpe adevărat. Deilephila elpenor este o molie de dimensiuni mari din familia Sphingidae.
Mătăsarul, ce moț frumos are! Dar vulnerabil la pesticidele toxice...
Ați văzut un moț mai simpatic decât cel al Mătăsarului? Numele științific este Bombycilla garrulus. Cuibareste la marginea zonelor cu păduri de conifere sau păduri mixte. In timpul iernii poate fi văzut in parcuri sau în grădinile unde găsește semințe, deseori în orașe.
Un milion de specii de animale și plante amenințate cu dispariția din cauza poluării
Raportul publicat recent de către IPBES constată că aproximativ 1 milion de specii de animale și plante sunt acum amenințate cu dispariția, multe în următoarele decenii, mai multe decât oricând în istoria omenirii. IPBES este o platformă Interguvernamentală privind Biodiversitatea și Serviciile Ecosistemelor și a fost înființată în 2012 de peste 100 de guverne.
Colobusul Roșu sau maimuța pe cale de dispariție pentru că omul o mănâncă ca pe o "delicatesă"

Colobusul Roșu (Piliocolobus epieni) / Red Colobus, specie de maimuțe ce trăiește în Delta de Vest a Nigerului, este vânată de om și se află la doar 5 ani distanță până la dispariție.

Păpădia elimină reziduurile toxice din solurile poluate cu resturi de țiței, deșeuri miniere și pesticide
Știați că...
Deși păpădia (Taraxacum officinale) este considerată a fi o simplă buruiană, ultimele cercetări vin să adauge noi calități ignorate de omenire până acum. Ea știe să “repare” ceea ce omul strică!