Nu o să dăm niciodată pâinea proaspătă de la brutăria de lângă casă pe cea în plastic ambalată
Atunci când, dintr-un motiv sau altul, nu facem pâine acasă, mergem la brutăria din apropiere. Facem asta e multă vreme. Cunoaștem brutarii, ne ajutăm și ne respectăm mult reciproc. Oameni pricepuți în arta pâinii. Îmbrăcați frumos în haine din bumbac de un alb imaculat. Cu tichie, mască și o atitudine de îți lasă gura apă când vezi ce pâine iese din mâinile lor.

Dopurile din plută și sfoara naturală din iută pe care acești producători le-au ales pentru sticlele de șampanie sau de vin spumant, pot fi obținute din surse sustenabile și regenerabile, ambele fiind biodegadabile, fără niciun fel de impact negativ asupra mediului înconjurător.
Unii producători au înțeles că fiecare bucățică de plastic în minus contează. Natural, simplu, minimalist, asta ar trebui să fie alegerea tuturor producătorilor și comercianților atunci când vine vorba de ambalaje. Dopurile din plută și sfoară naturală din iută pe care acești producători le-au ales pentru sticlele de șampanie sau de vin spumant, pot fi obținute din surse sustenabile și regenerabile, ambele fiind biodegradabile, fără niciun fel de impact negativ asupra mediului înconjurător.

ORGANIC INDIA, o afacere sustenabilă care poate fi un model de urmat pentru companiile de pe întreg mapamondul
Evoluția acestei afaceri prietenoase cu natura este impresionantă. ORGANIC INDIA demonstrează lumii întregi că se poate și altfel: cu grijă față de mediul înconjurător, cu sprijin și respect față de micii fermieri și cu promovarea plantelor vindecătoare pentru a atinge Adevărata Stare de Bine. ORGANIC INDIA practică cu sprijinul fermierilor tradiționali din zonele rurale ale Indiei metodele agricole care permit regenerarea solului și prin care se protejează biodiversitatea Planetei.

Oana Mîndruț - Asociația Natura Vie

Interviu cu Oana Mîndruț, fondator Asociația Natura Vie, o inițiativă care își propune să rupă ritmul nepăsării față de mediul înconurător și să-i ajute pe români să consume responsabil. Asociația Natura Vie deține magazinul online e-natura.ro, o afacere socială cu cel puțin o treime din personalul angajat din rândul persoanelor vulnerabile, oferă preponderent produse românești naturale, în ambalaje prietenoase cu natura. Asociația Natura Vie sprijină micii producatori români care fac produse prietenoase cu natura, oferindu-le spațiu de vănzare, promovare și un parteneriat corect și echitabil.

Spania interzice vânzarea de fructe și legume în ambalaje din plastic începând cu 2023
Spania a pregătit un un proiect de decret care va încuraja achiziționarea de produse vrac, neambalate, precum și apă neîmbuteliată. Vânzarea de fructe și legume în ambalaje din plastic va fi interzisă în supermarketurile și magazinele alimentare din Spania începând cu 2023. Aceasta este una dintre măsurile dintr-un decret elaborat de Ministerul Tranziției Ecologice, potrivit unor surse familiare cu inițiativa.

Jos textila sintetică! NU, nu trebuie "să fii la modă"!
A "fi la modă" înseamnă mai mult consum, mai multă producție, mai multă poluare. E nevoie de cumpătare, de selectivitate, de reciclare și de orientarea noastră cât mai mult către țesăturile naturale, obținute prin metode ecologice. Îmbrăcămintea, încălțămintea și textilele de uz casnic poluează apele și generează emisii de gaze cu efect de seră și deșeuri. La nivel global, mai puțin de 1 % din haine sunt reciclate ca îmbrăcăminte.

Legume și fructe FĂRĂ PLASTIC în supermarket, da, se poate!

Iată 15 exemple de la raft din supermarket-urile din România (am fi dorit să spunem supermarketurile românești, dar nu există...) cu legume și fructe ambalate în hârtie, carton sau iută.

Carrefour va introduce săculeți reutilizabili pentru fructe și legume
După ce Kaufland România, Lidl România și MEGA IMAGE au introdus săculeți reutilizabili pentru fructe și legume, Carrefour România vine din urmă cu aceiași măsură. Informația ne-a parvenit printr-un comentariu scris pe pagina noastră de Facebook (România Ecologică) de către Gabriela Kiraly (Carrefour ParkLake) care sună astfel:

Vrei o țară ca afară? Cumpără marfă locală! Dar ce înseamnă?
Ceea ce cumpărăm reprezintă ceea ce vrem să susținem. Există o sumedenie de articole despre avantajele susținerii producătorilor și comercianților locali și toate spun, mai mult sau mai puțin detaliat, aceleași lucruri: o economie internă mai puternică, mai puțină poluare, mai multe locuri de muncă stabile, mai puține probleme sociale, marfă mai proaspătă și mai gustoasă, susținerea produselor tradiționale autohtone etc. Cu alte cuvinte, mai multă bunăstare la nivel local și național.

images/stiri/Sustenabilitate/MEGA_IMAGE_introduce_săculeții_refolosibili_pentru_fructe_și_legume_din_bumbac_și_nailon_în_magazinele_sale/MEGA_IMAGE_săculeții_refolosibili_pentru_fructe_și_legume.jpg
Mai mulți cititori ne-au trimis poze și ne-au spus că au văzut în magazinele MEGA IMAGE săculeți refolosibili din bumbac, pentru fructe și legume. Așa că am vizitat mai multe magazine MEGA din capitală, ca să verificăm informația.