Brad suferea și nu înțelegea de ce i se întâmplă asta. Pentru că el știa că nu a greșit cu nimic. A făcut ceea ce face el cel mai bine ca să aibă grijă de tine, de mine, de noi toți și de generațiile următoare.
Ar fi putut trăi 1000 de ani. Dar a fost tăiat la 12 ani după ce a atins înălțimea de 1.80m. În acest timp și-a făcut bine "treaba" și a fost chiar campion la absorbția de CO2 și producția de oxigen luptând cu criza climatică. Într-o zi, omul, cea mai "inteligentă" ființă de pe Pământ, a mers în pădure și l-a răpit. L-a dus acasă și l-a "decorat" în fel și chip, fără să se gândească la ce simte Brad, nici măcar un pic.

Brad suferea și nu înțelegea de ce i se întâmplă asta. Pentru că el știa că nu a greșit cu nimic. A făcut ceea ce face el cel mai bine ca să aibă grijă de tine, de mine, de noi toți și de generațiile următoare. Dar cu toate acestea, omul, cea mai "inteligentă" ființă de pe Pământ, îl pedepsea.

Și după ce a fost chinuit timp de două săptămâni în casa omului pe care l-a urmărit cum chiuie, dansează, mănâncă mult, prea mult, atât de mult că a chemat și ambulanța, și se distrează sub ochii lui triști, Brad a cedat.

Omul, cea mai "inteligentă" ființă de pe Pământ, cu plămânii plini de oxigen, produs de Brad și frații lui, l-a aruncat la colțul blocului vecinilor. Și pentru că așa s-a obișnuit deja, la anul urmează fratele mai mic al lui Brad. Și uite așa, transmite omul "tradiția", din generație în generație, până când niciun Brad nu va mai rămâne.

Dacă ar fi putut vorbi, Brad i-ar fi spus omului, cea mai "inteligentă" ființă de pe Pământ, să nu-și mai distrugă singur fabrica de oxigen de care viața sa depinde și să aleagă brazii naturali la ghiveci, cu replantare afară, sau varianta homemade, minimalistă și eco-prietenoasă,

#RomâniaEcologică
Protejează ceea ce cu adevărat contează!
100% pentru #mediu!
Dacă îți place acest articol, te rugăm să apeși butonul de mai jos și să-l distribui pe Facebook. Mulțumim!