Ce arunci la groapa de gunoi vine înapoi!
Plasticul, dozele, sticla, bateriile, echipamentele electrice uzate și orice alte materiale artificiale/sintetice care nu sunt biodegradabile NU au ce să caute la gropile de gunoi. Acestea trebuie sortate pe categorii și trimise la reciclare. Dacă ajung la groapa de gunoi eliberează substanțe toxice atât în aer cât și în sol. Inclusiv pânza freatică este grav afectată iar apa din puțuri se contaminează. Chiar și culturile agricole și animalele crescute în zonă sunt afectate.

Invadate de gunoaiele rasei umane animale sălbatice încearcă să găsească hrană printre deșeurile celei mai "inteligente" specii
Producem, poluăm, consumăm excesiv, poluăm, aruncăm, poluăm, exploatăm, poluăm și planeta de resurse o secăm. Omul reușește cu brio să-și croiască un drum sigur către propria-i extincție și odată cu el milioane de ființe nevionovate. Dar dacă omul, cea mai "inteligentă" ființă de pe Terra, alege să se autodistrugă de ce trebuie să sufere și celelalte vietăți?!

Carrefour ne învață în parcare cât de mult contribuie pungile sale la poluare
Dragă Carrefour, dacă o pungă din plastic se degradează (timp în care poluează) în 450 de ani, de ce ne OBLIGI să cumpărăm legume și fructe proaspete EXCLUSIV în pungi de plastic fără a ne oferi nicio alternativă eco-prietenoasă? Plasticul NU se poate recicla la nesfârșit! Întrebați-vă prietenii de la Sigurec.

Doamna ministru Andronescu Ecaterina, atunci când erați dvs. micuță tot așa primeați la școală mere în punguță?!
Unde poluare e, educație NU e! Dar ce să știe doamna Ecaterina Andronescu, ministru de la Ministerul Educației Naționale-România, despre poluarea cu plastic atâta vreme cât în majoritatea unităților de învățământ nu se respectă prevederile legii 211/2011.

Coca-Cola, Mars , Nestlé și Danone produc 6 milioane de tone de plastic anual. Dacă se cumpără...
Atât de mult poluează cu plastic nepăsarea noastră! De ce? Pentru că nu ne spunem în gând (sau cu voce tare) de fiecare dată când ajungem la raft în supermarket:"Refuză produsele ambalate în plastic pentru că poluează!"

Cartof învelit individual înplastic pentru a se coace la microunde
Poluarea cu plastic s-a inventat în occident. Comoditatea și consumul excesiv tot acolo. Iată unul dintre miile de exemple care ne arată că trebuie să luăm doar ce este bun din occident. Să ne reamintim să cumpărăm legume și fructe fără plastic, să gătim mai mult acasă în mod tradițional și atunci când mergem la cumpărături să fim mai atenți la ambalaje și la conținut.

BORSEC, folia ta din plastic este aruncată la întâmplare și poluează tot!
Aceste folii inutile din plastic ajung să fie aruncate la întâmplare de către majoritatea consumatorilor BORSEC și se găsesc peste tot, ceea ce face acest brand românesc să fie ușor de asociat cu mizeria și poluarea. Le observăm aruncate în stațiile de autobuz, parcări, mijloace de transport în comun, pe holurile din Mall-uri, în sălile de cinema, în supermarket-uri, în râuri, păduri, pe marginea șoselelor, chiar și pe terenurile agricole, punând într-o lumină foarte proastă "cel mai puternic" brand românesc" autointitulat și "Regina Apelor Minerale din România”.

Voluntarii au strâns în 3 ore 240.000 de mucuri de ţigară

Voluntarii inițiativei "Leo Not Happy" organizează periodic campanii de ecologizare prin care adună mucurile de țigară. În fiecare an sunt aruncate în natură 72 de miliarde (2,9 miliarde în România) de mucuri de țigară.

Poluarea cu microplastice afectează întreaga planetă, potrivit unor noi studii care arată contaminarea lacurilor și a râurilor din Marea Britanie, apele subterane din SUA și de-a lungul râului Yangtze din China și coasta Spaniei.

Vreți pungă? Nu, nu vrem pungă! Avem sacoșă din pânză adusă de acasă

Vreți pungă? Nu, nu vrem pungă! Avem sacoșă din pânză adusă de acasă. De ce? Pentru că ne pasă. 95% din pugile de plastic oferite cu atâta amabilitate în magazine sufocă planeta, la propriu și la figurat!