Garda Națională de Mediu începe să se autosesizeze în urma cazurilor semnalate de către cetățeni pe Facebook. Foarte bine, comisarii GNM trebuie să fie proactivi.
Dacă în urmă cu un an ne răspundeau la una dintre sesizări că, citez "fapta trebuie constatată de comisarul / inspectorul în controlul gestionării deșeurilor" în ultima perioadă observăm că Garda Națională de Mediu începe să se autosesizeze în urma cazurilor semnalate de către cetățeni pe Facebook. Foarte bine! Comisarii GNM trebuie să fie proactivi, să urmărească toate mijlocele de comunicare și să se autosesizeze de fiecare dată când sunt indicate încălcări flagrante ale legislației privind protecția mediului înconjurător. Sper să fie doar începutul și să vedem din ce în ce mai frecvent o Gardă a Mediului proactivă.

Galeria foto care demonstrează ca mulți români disprețuiesc natura și amenzile sunt prea mici
Mulți români disprețuiesc natura și asta se poate observa cu ochiul liber pe oriunde unde te-ai plimba în țară. Deșeuri aruncate peste tot, gunoaie incendiate, râuri, câmpii și păduri poluate, animale sălbatice otrăvite, deversări ilegale cu substanțe toxice, aerul din ce în ce mai poluat în mod intenționat și legislația încălcată flagrant sunt suficiente motive care să te facă să crezi că România se îndreaptă către apocalipsă.

Pungile cu mâner subțire au fost interzise dar Garda Națională de Mediu (GNM) NU vede, NU aude, nu miroase, NU observă și mai ales NU stă niciodată "la pândă".

Începând cu data de 1 ianuarie 2019 a fost interzisă comercializarea pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner prin transpunerea în legislația româna a Directivei UE 2015/720 dar, din păcate, toți observăm că aceste pungi încă sunt folosite în multe magazine mici, în piețe și alte centre comerciale. Normal! Pentru că, așa cum ne-a demonstrat recent prin răspunsul rușinos pe care ni l-a oferit la sesizarea pe care am avut-o cu privire la imposibilitatea majorității Bucureștenilor de a sorta gunoiul, așa cum prevede legea 211/201, Garda Națională de Mediu (GNM) nu are o activitate proactivă ci, dintr-un motiv sau altul, din punctul nostru de vedere "doarme".

6 degeaba, că NU vine Garda! Cifrele oficiale demonstrează că primarii sunt în continuare repetenți la reciclare
Am făcut sesizare și degeaba. În București primarii de sectoare sunt în continuare repetenți la reciclare. Nu se face sortare dar se face manipulare. Nu, nu suntem de acord cu abordarea Gărzii Naționale de Mediu! Deloc! Și pentru că NU este proactivă, având o conducere în mare parte numită pe criterii politice, nu după specializări și competențe în domeniul protecției mediului înconjurător, aceasta ar trebui demisă acum, pe loc! România este pe lista rușinii la reciclare în Uniunea Europeană. Țara este acoperită, la propriu, de gunoaie din cauză că deșeurile municipale NU se sortează și NU se reciclează pentru că primarilor pur și simplu NU le pasă!

În atenția Garda Națională de Mediu: În sectoarele 2,3,4 și 5 NU se respectă prevederile legale privind sotarea și reciclarea deșeurilor municipale
În sectoarele 2,3,4 și 5 din București NU se respectă prevederile legale privind sotarea și reciclarea deșeurilor municipale. Mai sunt două zile și expiră termenul legal și Garda Națională de Mediu este obligată să ne răspundă la sesizarea cu nr. 53632/MD/11.02.2019 prin care am cerut să oblige primarii din aceste sectoare ale capitalei să înființeze centre speciale, împrejmuite și cu personal specializat, precum cele înființate în Sectorul 6 (poza de mai jos) ca rezultat al inițiativei echipei "România Ecologică". Dacă nu ne răspund în termenul legal considerăm că suntem îndreptățiți să demarăm o petiție pentru demiterea conducerii acestei instituții (în mare parte numită pe criterii politice).

GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU

Contact Comisariate GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU