Deși e la mintea cocoșului și toată lumea știe că nu e bine și că nu are cum să fie legal să arzi deșeuri sau gunoaie în fundul curții, sau oriunde în altă parte, multor concetățeni, în special celor din zonele rurale, celor care lucrează pe șantiere sau chiar la nivelul unor primării, li se pare ceva "normal". Cu alte cuvinte, să fii extrem de nesimțit, să-ți intoxici vecinii și chiar propria familie cu dioxină și alte substanțe cu efect puternic cancerigen, prin incinerarea deșeurilor, a devenit o "normalitate" în România.

Conform unei proceduri aprobate în data de 19 mai 2020, Garda Națională de Mediu și toate unitățile sale teritoriale pot confisca bunurile și mijloacele cu care se produc contravenții și infracțiuni de mediu precum autoturisme, remorci, autoutilitare, autospeciale, bărci, motoare, unelte de pescuit etc.

GNM trimite înapoi în Mare Britanie 9 containere de deșeuri transportate ilegal în România
Prezentate la vamă în documente ca fiind produse de uz casnic, acestea erau de fapt deșeuri inutilizabile, printre care echipamente electrice și electronice, produse cosmetice utilizate, inclusiv prezervative folosite și vibratoare uzate care aveau ca destinație o societate comercială de pe raza municipiului București.

Garda Națională de Mediu pusă pe avarie, fără comisar general!
Fără un comisar general, doar cu doi adjuncți, un silvicultor și un politician, Garda Națională de Mediu acum, când ar trebui să fie mai proactivă ca niciodată, funcționează dezorganizat, în regim de avarie.

Garda Națională de Mediu începe să se autosesizeze în urma cazurilor semnalate de către cetățeni pe Facebook. Foarte bine, comisarii GNM trebuie să fie proactivi.
Dacă în urmă cu un an ne răspundeau la una dintre sesizări că, citez "fapta trebuie constatată de comisarul / inspectorul în controlul gestionării deșeurilor" în ultima perioadă observăm că Garda Națională de Mediu începe să se autosesizeze în urma cazurilor semnalate de către cetățeni pe Facebook. Foarte bine! Comisarii GNM trebuie să fie proactivi, să urmărească toate mijlocele de comunicare și să se autosesizeze de fiecare dată când sunt indicate încălcări flagrante ale legislației privind protecția mediului înconjurător. Sper să fie doar începutul și să vedem din ce în ce mai frecvent o Gardă a Mediului proactivă.

Galeria foto care demonstrează ca mulți români disprețuiesc natura și amenzile sunt prea mici
Mulți români disprețuiesc natura și asta se poate observa cu ochiul liber pe oriunde unde te-ai plimba în țară. Deșeuri aruncate peste tot, gunoaie incendiate, râuri, câmpii și păduri poluate, animale sălbatice otrăvite, deversări ilegale cu substanțe toxice, aerul din ce în ce mai poluat în mod intenționat și legislația încălcată flagrant sunt suficiente motive care să te facă să crezi că România se îndreaptă către apocalipsă.

GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU

Contact Comisariate GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU