Vorba dulce sacoșa din pânză la cumpărături o aduce
La cumpărături mergi cu sacoșa din pânză de acasă și refuză punga de plastic! Și acest mesaj împotriva utilizării la cumpărături a pungilor de plastic de unică folosință postat pe pagina noastră de Facebook - România Ecologică a devenit viral cu 1283 de redistribuiri (share-uri), ajungând la 169,491 de persoane. De ce utilizarea pungilor din plastic de unică folosință la cumpărături a devenit o problemă? Pentru că:

 NU, Nu vreau pungă! Acesta este mesajul redistribuit de 4081 de ori pe Facebook

Vreți pungă? Nu, nu vrem pungă! Avem sacoșă din pânză adusă de acasă. De ce? Pentru că ne pasă. 95% din pungile de plastic oferite cu atâta amabilitate în magazine sufocă planeta, la propriu și la figurat!

Ce alegem? Mere din Italia bine "păstrate" la 8.99 lei/kg sau mere gustoase din România la 2.49 lei/kg?!
Probabil că românul alege mărul "otrăvit" și de asta se vând. Altfel nu pot să-mi explic cum la supermarket găsim pe același raft mere de 3 ori mai scumpe aduse de la mii de kilometri depărtare. Aceste mărfuri se tratează cu tot felul de "chestii" ca să reziste și poluează când sunt transportate în țara noastră pentru că nouă, românilor, nu ne pasă de sănătatea și de economia noastră.

PLASTICUL: TOXIC ȘI POLUANT!
Pe scurt despre Bisfenolul A (BPA care se regăsește în compoziția mai multor tipuri de plastic)
1.Restricționat în hârtia termică;
2.Clasificat drept toxic pentru reproducerea umană;
3.Identificat drept perturbator endocrin cu efecte asupra sănătății umane și asupra mediului;
4. În UE, utilizarea BPA este permisă în materialele care intră în contact cu produsele alimentare, dar este prevăzută o cantitate maximă care se poate scurge din material.
5. În prezent, în UE există o limită în ceea ce privește cantitatea de BPA care se poate scurge din jucăriile destinate copiilor de până la trei ani și din orice jucării destinate introducerii în gură de către copii.

MESAJ VIRAL PE FACEBOOK ÎMPOTRIVA PUNGILOR DE PLASTIC: Vreți pungă? Nu, nu vrem pungă

Un mesaj împotriva utilizării la cumpărături a pungilor de plastic de unică folosință postat pe pagina oficiala de Facebook - România Ecologică a devenit viral cu peste 2100 de redistribuiri (share-uri) ajungând la peste 300.000 de persoane. Mesajul adresat simplu sună astfel: