Oameni buni, pentru legume și verdețuri mai proaspete mergeți la piață!
Oameni buni, mergeți la piață, căutați agricultorii noștri locali care au solarii sau sere și vă garantez că veți cumpăra legume și verdețuri mult mai proaspete și mai gustoase decât cele din marile magazine, la prețuri mai convenabile și cu un miros autentic extraordinar de plăcut.

Cânepa, planta minune, curăța solul de contaminanți radioactivi și metalele grele redând fertilitatea acestuia

Știați că...
O plantă numită cânepă (Cannabis sativa), cunoscută ca fiind o prețioasă resursă pentru obținerea țesăturilor, hârtiei și a combustibilului, se pare că ar avea proprietăți mult mai subtile și uimitoare: ea poate curăța solul de contaminanți radioactivi și metalele grele (în special cesiu și cadmiu), redând astfel fertilitatea acestuia.

Punguța de 2 bani și BPA-ul ei murdar. Plasticul TIP 07 (altele) este cel mai periculos tip de ambalaj alimentar de unică folosință
Obișnuiți să cumpărați alimente calde ambalate în pungi de plastic ca cele din această imagine? Dacă pe aceste pungi este trecut codul 07 (other) ar trebui să vă gândiți de două ori înainte să consumați produse ambalate astfel. Plasticul TIP 07 (altele) Este toxic! Catalogat de către specialiști drept unul dintre cele mai periculoase tipuri de ambalaje alimentare de unică folosință. Acest cod reprezintă o combinație de mai multe materiale de plastic care conțin bisfenol A (BPA), un compus periculos și cancerigen.

Lidl, meriți să fii surprins! Cu spam, hârtie irosită și cu morcovi ca să înveți să faci risipă
Spam cu cataloage nedorite, plastic folosit inutil și lecții despre cum să arunci mâncare la gunoi ca să faci risipă. Despre mediu se laudă că-i pasă dar iată că ne demonstrează cum poluează și că raportul său de sustenabilitate este doar o strategie lăudăroasă sau mai bine spus Greenwashing.

Vorba dulce sacoșa din pânză la cumpărături o aduce
La cumpărături mergi cu sacoșa din pânză de acasă și refuză punga de plastic! Și acest mesaj împotriva utilizării la cumpărături a pungilor de plastic de unică folosință postat pe pagina noastră de Facebook - România Ecologică a devenit viral cu 1283 de redistribuiri (share-uri), ajungând la 169,491 de persoane. De ce utilizarea pungilor din plastic de unică folosință la cumpărături a devenit o problemă? Pentru că:

 NU, Nu vreau pungă! Acesta este mesajul redistribuit de 4081 de ori pe Facebook

Vreți pungă? Nu, nu vrem pungă! Avem sacoșă din pânză adusă de acasă. De ce? Pentru că ne pasă. 95% din pungile de plastic oferite cu atâta amabilitate în magazine sufocă planeta, la propriu și la figurat!

Ce alegem? Mere din Italia bine "păstrate" la 8.99 lei/kg sau mere gustoase din România la 2.49 lei/kg?!
Probabil că românul alege mărul "otrăvit" și de asta se vând. Altfel nu pot să-mi explic cum la supermarket găsim pe același raft mere de 3 ori mai scumpe aduse de la mii de kilometri depărtare. Aceste mărfuri se tratează cu tot felul de "chestii" ca să reziste și poluează când sunt transportate în țara noastră pentru că nouă, românilor, nu ne pasă de sănătatea și de economia noastră.

PLASTICUL: TOXIC ȘI POLUANT!
Pe scurt despre Bisfenolul A (BPA care se regăsește în compoziția mai multor tipuri de plastic)
1.Restricționat în hârtia termică;
2.Clasificat drept toxic pentru reproducerea umană;
3.Identificat drept perturbator endocrin cu efecte asupra sănătății umane și asupra mediului;
4. În UE, utilizarea BPA este permisă în materialele care intră în contact cu produsele alimentare, dar este prevăzută o cantitate maximă care se poate scurge din material.
5. În prezent, în UE există o limită în ceea ce privește cantitatea de BPA care se poate scurge din jucăriile destinate copiilor de până la trei ani și din orice jucării destinate introducerii în gură de către copii.

MESAJ VIRAL PE FACEBOOK ÎMPOTRIVA PUNGILOR DE PLASTIC: Vreți pungă? Nu, nu vrem pungă

Un mesaj împotriva utilizării la cumpărături a pungilor de plastic de unică folosință postat pe pagina oficiala de Facebook - România Ecologică a devenit viral cu peste 2100 de redistribuiri (share-uri) ajungând la peste 300.000 de persoane. Mesajul adresat simplu sună astfel: