Un hectar de cânepă poate salva 4 sectare de pădure de la exploatare dacă este cultivată pentru producția de hârtie și nu numai
Hârtia produsă din cânepă conține cel puțin de trei ori mai multă celuloză decât altele și dintr-un hectar cultivat cu cânepă se poate produce de patru ori mai multă hârtie decât de la un hectar de pădure. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Varșovia , Polonia ne răspunde foarte clar întrebarea "De ce cânepă"? Această plantă unică, Cannabis sativa, deține mai multe avantaje.

VIDEO: Aparențele înșală. Nu este o viperă ci doar o omidă!
Când se confruntă cu o potențială amenințare, omida cunoscută și ca sfinxul elefant, ia forma unei vipere care te poate face să pariezi că e un șarpe adevărat. Deilephila elpenor este o molie de dimensiuni mari din familia Sphingidae.

Dacă omul era primul pe lista speciilor aflate pe cale de dispariție tot așa gândeai?

Washington Post scrie că "nu trebuie" să salvăm cele peste 1 milion de specii aflate în pericol de dispariție. Serios?! Și dacă omul era primul pe lista speciilor aflate pe cale de dispariție tot așa gândeai?

Ilustrațiile care dor. Avem o planetă minunată, de ce-i facem asta?
Avem impresia că totul pe această planetă ni se cuvine. Că suntem cei mai "tari" și că deținem controlul absolut a tot ceea ce trăiește pe Pământ fără să ne dăm seama cât de mult rău îi facem. Zi de zi natura suferă pentru că omul se crede foarte deștept, foarte tare și atotputernic. În fapt, suntem slabi în fața unor nevoi false și nu suntem nici pe departe cea mai inteligentă ființă de pe Terra. Omul este singura vietate de pe această planetă care NU mai face parte din ecosistem. Am creat o lume paralelă artificială bazată pe consumul de nevoi false, nevoi inventate care nu au niciun sens pentru existența noastră, așa cum ne-a fost dată de Mama Natură.

Iedera elimină benzenul, monoxidul de carbon, formaldehida, tricloretilena, xilenul și toluenul, precum și alți alergeni și mucegaiul din aer
Iedera (Hedera helix) este o plantă mereu verde, des întâlnită prin grădini. Poate fi un veritabil decor pentru pereții inestetici, pentru garduri sau un veritabil covor pentru sol.

În față mesaje convingătoare, pe spate plin de chimicale. Industria cărnii este mare poluatoare!
Nu lăsa ambalajul să te inducă în eroare. Citește eticheta cu mai mare băgare de seamă pentru că în comerț nimic nu este ceea ce pare. Acest salam comercializat în magazinele Kaufland este burdușit cu clorură de sodiu, dextroză, ascorbat de sodiu, nitrit de sodiu, nitrat de sodiu, "arome" (care pot fi orice), membrană necomestibilă (probabil din plastic) și ambalat în toxicul, poluant-ul și aproape nelipsitul plastic din industria alimentară.

Doamna ministru Andronescu, lipsa de educație contribuie la poluare cu mere poloneze ambalate în plastic! Nu aveți un mandat fantastic!
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, insistă să livreze copiilor la școală mere importate din Polonia ambalate inutil în plastic. Sunt sute de motive care ar trebui să o determine pe doamna ministru să renunțe IMEDIAT la merele de import și la ambalajele din plastic.

Nu Auchan, nu este nevoie de pungi din plastic sau tăvițe din polistiren pentru ardeiul iute!
Așa am cumpărat câțiva ardei iuți fără plastic de la Auchan doar ca să le demonstrez că se poate. Sunt convins că ei știu foarte bine că se poate și la fel de convins sunt despre faptul că NU le pasă cât de mult poluează cu plastic. Realitatea de la raft asta-mi demonstrează de fiecare data când intru într-un supermarket. Plastic, mult plastic folosit fără sens sau cu scopul clar și exclusiv de a maximiza și încasa profituri uriașe din comercializarea a tot felul de "nimicuri".

Cumpărături fără pungă la Kaufland Romania
Zi de zi trebuie să le dăm câte o lecție, fie cât de mică. Fiecare gest al nostru contează dacă le arătăm că ne pasă cât de mult poluează! Supermarket-urile nu vor fi niciodată cu adevărat eco-prietenoase pentru că, pentru ei, profitul primează. Dovada sunt miile de produse aduse de la mii de kilometri distanță fără sens față de adevăratele necesități ale clienților. Doar așa, de dragul de a mai vinde ceva, pentru profit chiar dacă rafturile se umplu cu nimicuri care poluează cu noxe și plastic.

Oameni buni, pentru legume și verdețuri mai proaspete mergeți la piață!
Oameni buni, mergeți la piață, căutați agricultorii noștri locali care au solarii sau sere și vă garantez că veți cumpăra legume și verdețuri mult mai proaspete și mai gustoase decât cele din marile magazine, la prețuri mai convenabile și cu un miros autentic extraordinar de plăcut.