Dacă omul era primul pe lista speciilor aflate pe cale de dispariție tot așa gândeai?

Washington Post scrie că "nu trebuie" să salvăm cele peste 1 milion de specii aflate în pericol de dispariție. Serios?! Și dacă omul era primul pe lista speciilor aflate pe cale de dispariție tot așa gândeai?

Ilustrațiile care dor. Avem o planetă minunată, de ce-i facem asta?
Avem impresia că totul pe această planetă ni se cuvine. Că suntem cei mai "tari" și că deținem controlul absolut a tot ceea ce trăiește pe Pământ fără să ne dăm seama cât de mult rău îi facem. Zi de zi natura suferă pentru că omul se crede foarte deștept, foarte tare și atotputernic. În fapt, suntem slabi în fața unor nevoi false și nu suntem nici pe departe cea mai inteligentă ființă de pe Terra. Omul este singura vietate de pe această planetă care NU mai face parte din ecosistem. Am creat o lume paralelă artificială bazată pe consumul de nevoi false, nevoi inventate care nu au niciun sens pentru existența noastră, așa cum ne-a fost dată de Mama Natură.

Iedera elimină benzenul, monoxidul de carbon, formaldehida, tricloretilena, xilenul și toluenul, precum și alți alergeni și mucegaiul din aer
Iedera (Hedera helix) este o plantă mereu verde, des întâlnită prin grădini. Poate fi un veritabil decor pentru pereții inestetici, pentru garduri sau un veritabil covor pentru sol.

În față mesaje convingătoare, pe spate plin de chimicale. Industria cărnii este mare poluatoare!
Nu lăsa ambalajul să te inducă în eroare. Citește eticheta cu mai mare băgare de seamă pentru că în comerț nimic nu este ceea ce pare. Acest salam comercializat în magazinele Kaufland este burdușit cu clorură de sodiu, dextroză, ascorbat de sodiu, nitrit de sodiu, nitrat de sodiu, "arome" (care pot fi orice), membrană necomestibilă (probabil din plastic) și ambalat în toxicul, poluant-ul și aproape nelipsitul plastic din industria alimentară.

Doamna ministru Andronescu, lipsa de educație contribuie la poluare cu mere poloneze ambalate în plastic! Nu aveți un mandat fantastic!
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, insistă să livreze copiilor la școală mere importate din Polonia ambalate inutil în plastic. Sunt sute de motive care ar trebui să o determine pe doamna ministru să renunțe IMEDIAT la merele de import și la ambalajele din plastic.

Nu Auchan, nu este nevoie de pungi din plastic sau tăvițe din polistiren pentru ardeiul iute!
Așa am cumpărat câțiva ardei iuți fără plastic de la Auchan doar ca să le demonstrez că se poate. Sunt convins că ei știu foarte bine că se poate și la fel de convins sunt despre faptul că NU le pasă cât de mult poluează cu plastic. Realitatea de la raft asta-mi demonstrează de fiecare data când intru într-un supermarket. Plastic, mult plastic folosit fără sens sau cu scopul clar și exclusiv de a maximiza și încasa profituri uriașe din comercializarea a tot felul de "nimicuri".

Cumpărături fără pungă la Kaufland Romania
Zi de zi trebuie să le dăm câte o lecție, fie cât de mică. Fiecare gest al nostru contează dacă le arătăm că ne pasă cât de mult poluează! Supermarket-urile nu vor fi niciodată cu adevărat eco-prietenoase pentru că, pentru ei, profitul primează. Dovada sunt miile de produse aduse de la mii de kilometri distanță fără sens față de adevăratele necesități ale clienților. Doar așa, de dragul de a mai vinde ceva, pentru profit chiar dacă rafturile se umplu cu nimicuri care poluează cu noxe și plastic.

Oameni buni, pentru legume și verdețuri mai proaspete mergeți la piață!
Oameni buni, mergeți la piață, căutați agricultorii noștri locali care au solarii sau sere și vă garantez că veți cumpăra legume și verdețuri mult mai proaspete și mai gustoase decât cele din marile magazine, la prețuri mai convenabile și cu un miros autentic extraordinar de plăcut.

Cânepa, planta minune, curăța solul de contaminanți radioactivi și metalele grele redând fertilitatea acestuia

Știați că...
O plantă numită cânepă (Cannabis sativa), cunoscută ca fiind o prețioasă resursă pentru obținerea țesăturilor, hârtiei și a combustibilului, se pare că ar avea proprietăți mult mai subtile și uimitoare: ea poate curăța solul de contaminanți radioactivi și metalele grele (în special cesiu și cadmiu), redând astfel fertilitatea acestuia.

Punguța de 2 bani și BPA-ul ei murdar. Plasticul TIP 07 (altele) este cel mai periculos tip de ambalaj alimentar de unică folosință
Obișnuiți să cumpărați alimente calde ambalate în pungi de plastic ca cele din această imagine? Dacă pe aceste pungi este trecut codul 07 (other) ar trebui să vă gândiți de două ori înainte să consumați produse ambalate astfel. Plasticul TIP 07 (altele) Este toxic! Catalogat de către specialiști drept unul dintre cele mai periculoase tipuri de ambalaje alimentare de unică folosință. Acest cod reprezintă o combinație de mai multe materiale de plastic care conțin bisfenol A (BPA), un compus periculos și cancerigen.