Auchan, și rețeta se schimbă! Cu atâtea E-uri și chimicale numai cozonac nu e!

Ce conține cozonacul care iese din "laboratorul de chimie" pe care Auchan îl numește brutărie sau cofetărie? Cu chimicale îmbibat și în plastic înfășurat, un produs pe cât de toxic, pe atât de poluant. Așa ceva ar trebui interzis prin lege să se numească "cozonac"!

Chimicale în "rețeta curată" de la Lidl. Meriți să fii surprins!
Dacă citesc pe ambalajul unui produs alimentar scris mare "rețetă curată", mă aștept să conțină doar ingrediente naturale, nu să fie ticsită cu chimicale. Dar, așa cum îi este și sloganul, Lidl consideră că meriți să fii surprins! Plăcut, neplăcut, ce contează?! Important e să fii surprins!

Kaufland, "ambasadorul sustenabilității", oferă pungi gratis și poluează și mai mult cu plastic!
Imaginea care spulberă toate laudele pe care Kaufland ar vrea să să le primească, ca și fondator, prin activitatea desfășurată de "Ambasada Sustenabilitatii în România". Pe site-ul ambasadasustenabilitatii.ro scrie: "Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland.". Ei bine, realitatea de la raft vă contrazice și mă face să mă gândesc de fiecare dată când intru în magazinele Kaufland: minciuni, bullshit, GreenWashing.

Fiecare gest al nostru față de poluarea cu plastic chiar contează! Și fiecare ambalaj din plastic de unică folosință pe care-l încerci să îl eviți sau îl refuzi atunci când mergi la cumpărături schimbă, un pic câte un pic, mersul lucrurilor.

Pentru a rezista la raft fructele și legumele aduse din afară sunt supuse unui întreg proces de tratare și conservare făcându-le mai puțin naturale dar și mai puțin sănătoase.
Neceruit precum produsele de tâmplărie și netratat chimic cu "soluții magice" ca să "crească" și să se vândă "bine". Celelalte sunt prea "frumoase" ca să fie adevărate! Trebuie să învățăm să consumăm fructe și legume de sezon cu aspect natural, normal.

România merită mai mult respect, ce-i drept! Dar dacă la "nimicuri" aspirăm atunci nu o respectăm!

Respectul vine de la sine dacă îți dorești să-i fie cu adevărat bine! Nu, nu este un articol despre un slogan politic sau despre politică. Nici despre campania electorală a vreunui partid sau altul. Este doar despre respect, despre ceea ce contemplăm și despre aspirațiile pe care le avem fiecare, indiferent de locul pe care îl ocupăm în societate și preocupările pe care le avem în viața de zi cu zi.

Auchan, ne-a șoptit o vrăbiuță că s-a îngrozit după ce a trecut în zbor pe la raftul tău!

Legume și fructe ambalate inutil în plastic de unică folosință. Citrice mucegăite după ce au fost "sufocate" cu plastic. Pungi din plastic "afurisite" imprimate cu "România Neîmblânzită" ne arată că este doar o marcă creată să vândă tot obiecte sintetice toxice și poluante.

Un hectar de cânepă poate salva 4 sectare de pădure de la exploatare dacă este cultivată pentru producția de hârtie și nu numai
Hârtia produsă din cânepă conține cel puțin de trei ori mai multă celuloză decât altele și dintr-un hectar cultivat cu cânepă se poate produce de patru ori mai multă hârtie decât de la un hectar de pădure. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Varșovia , Polonia ne răspunde foarte clar întrebarea "De ce cânepă"? Această plantă unică, Cannabis sativa, deține mai multe avantaje.

VIDEO: Aparențele înșală. Nu este o viperă ci doar o omidă!
Când se confruntă cu o potențială amenințare, omida cunoscută și ca sfinxul elefant, ia forma unei vipere care te poate face să pariezi că e un șarpe adevărat. Deilephila elpenor este o molie de dimensiuni mari din familia Sphingidae.

Dacă omul era primul pe lista speciilor aflate pe cale de dispariție tot așa gândeai?

Washington Post scrie că "nu trebuie" să salvăm cele peste 1 milion de specii aflate în pericol de dispariție. Serios?! Și dacă omul era primul pe lista speciilor aflate pe cale de dispariție tot așa gândeai?