Galerie Foto - recipiente speciale pentru colectarea bateriilor și electrocasnicelor mici uzate de la ECOTIC amplasate în incinta Mall-ului ParkLake Shopping Center transformate în pubele de gunoi
Astfel de recipiente speciale pentru colectarea bateriilor și electrocasnicelor mici uzate găsim în foarte multe centre comerciale și magazine dar, din păcate, pentru că Organizația ECOTIC împreună cu partenerii săi nu iau niciun fel de măsuri preventive acestea ajung adesea transformate în coșuri de gunoi pentru neciopliți.

Carrefour depozitează PET-urile poluante în plin soare. Nepăsare față de poluarea cu plastic și față de sănătatea clienților în egală măsură, apa îmbuteliată în plastic este ținută la peste 35 de grade celsius.

Pentru că este dovedit științific faptul că PET-urile în care se îmbuteliază apa eliberează substanțe toxice otrăvitoare pentru sănătatea oamenilor în anumite condiții, toți îmbuteliatorii au trecut explicit pe etichetă "A se păstra la loc răcoros, ferit de razele soarelui, umiditate și îngheț" sau "Condiții de păstrare: A se depozita în loc răcoros, 4-25 grade celsius, ferit de ingheț și soare. A se evita depozitarea lângă produse cu mirosuri puternice".

Măsurile luate în magazinul Carrefour Băneasa pentru a reduce poluarea cu plastic: 1 PET pentru un fruct sau o legumă și propria caserolă la raioanele de gastronomie, mezeluri, brânzeturi, măsline, brutărie, cofetărie, patiserie, măcelărie, pește.
Da, da și iar da! Este foarte bine să ne exprimăm public, cât mai des și cât mai mult, nemulțumirea față de poluarea cu ambalajele din plastic pe care supermarket-urile o generează. Indiferent ce vor spune unii sau alții, mai mult sau mai puțin susținători ai industriei maselor plastice, adevărul este unul singur: Răul trebuie tăiat de la rădăcină! Și, atunci când vorbim de poluarea cu plastic de unică folosință, rădăcina este la raft în supermarketuri și în fabricile producătorilor.

Sticlă refolosibilă, nu PET-uri! Rafturile din supermarketurile occidentale în 1980 când planeta nu era încă sufocată de plastic!
Imaginea a fost surprinsă într-un supermarket din Anglia în anul 1980. După cum se observă, și foarte mulți cunoaștem deja, dacă încă nu ne-a lăsat memoria, chiar și la "Alimentara" din România rafturile cu băuturi de orice fel, fie ele și mult mai puține ca varietate, erau îmbuteliate exclusiv în sticlă la vremea respectivă și ți se oprea garanție.

Ce artă, ce cultură?! Noul spot McDonald's promovează imbecilitatea și hăhăiala! (video)
Întotdeauna societatea de consum se va baza pe ignoranța, imbecilitatea și îndobitocirea consumatorului. Iar reclama de la McDonald's România, cu "zâmbete" manifestate cu hohote, se încadrează perfect în acest tipar. O familie cu doi copii merg la un muzeu sau galerie de artă, copiii mâzgălesc un tablou și mama când îi vede, izbucnește ca o isterică în hohote. Soțul o întreabă terifiat, chiar șocat, "Ești OK?" și ea îi răspunde "Da, sunt foarte OK! E promoție cu zâmbete la McDonald's." Probabil că "geniile" care au creat acest spot publicitar ar putea câștiga titlul mondial la "Campionatul de Imbecilitate".

Nu poți vorbi despre protejarea naturii atâta timp cât milioane de litri de apă și băuturi le ambalezi în plastic de unică folosință! Orice spui în această privință devine o minciună în fața rafturilor pline cu ambalajele tale din plastic. România este pe penultimul loc la reciclare în UE. Practic, mai mult de 95% din ambalajele din plastic folosite în comerț devin gunoi, toxic și poluant. În plus,oricâte povești de Marketing ar inventa echipa Romaqua Group Borsec se pot demonta ușor prin simplul fapt că plasticul NU se poate recicla la nesfârșit. La un moment dat tot gunoi devine, și indiferent ce faci cu el, poluează! Reciclarea NU rezolvă problema cu poluarea!
De foarte mulți ani cumpăr apă minerală Borsec îmbuteliată la sticlă și lunar se strâng zeci de sticle de 750 ml. Pentru că îmi pasă de natură, nu cumpăr niciodată apă îmbuteliată în plastic dar, în fiecare săptămână mă confrunt cu problema sticlelor cu care rămân după ce consum apa minerală Borsec. De regulă le donez țăranilor din piețe, dar nu este așa simplu precum pare. Majoritatea le refuză și spun că nu au ce face cu ele.

Lidl nu mai surprinde, șochează! Produse bio cu E-uri interzise copiilor
Lidl și-a propus să-și surprindă clienții în fiecare zi. Și reușește cu brio, chiar să-i șocheze! Pentru că un astfel de produs pe care își adaugă strategic sigla, pentru un plus de încredere probabil, nu poate decât să îi îngrozească pe cei care nu uită să arunce o privire atentă și pe etichetă: Bio-Organic Mușchi crud-uscat de porc (Dulano Selection) ambalat în plastic toxic și nereciclabil.

Auchan, și rețeta se schimbă! Cu atâtea E-uri și chimicale numai cozonac nu e!

Ce conține cozonacul care iese din "laboratorul de chimie" pe care Auchan îl numește brutărie sau cofetărie? Cu chimicale îmbibat și în plastic înfășurat, un produs pe cât de toxic, pe atât de poluant. Așa ceva ar trebui interzis prin lege să se numească "cozonac"!

Chimicale în "rețeta curată" de la Lidl. Meriți să fii surprins!
Dacă citesc pe ambalajul unui produs alimentar scris mare "rețetă curată", mă aștept să conțină doar ingrediente naturale, nu să fie ticsită cu chimicale. Dar, așa cum îi este și sloganul, Lidl consideră că meriți să fii surprins! Plăcut, neplăcut, ce contează?! Important e să fii surprins!

Kaufland, "ambasadorul sustenabilității", oferă pungi gratis și poluează și mai mult cu plastic!
Imaginea care spulberă toate laudele pe care Kaufland ar vrea să să le primească, ca și fondator, prin activitatea desfășurată de "Ambasada Sustenabilitatii în România". Pe site-ul ambasadasustenabilitatii.ro scrie: "Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland.". Ei bine, realitatea de la raft vă contrazice și mă face să mă gândesc de fiecare dată când intru în magazinele Kaufland: minciuni, bullshit, GreenWashing.

Fiecare gest al nostru față de poluarea cu plastic chiar contează! Și fiecare ambalaj din plastic de unică folosință pe care-l încerci să îl eviți sau îl refuzi atunci când mergi la cumpărături schimbă, un pic câte un pic, mersul lucrurilor.

Pentru a rezista la raft fructele și legumele aduse din afară sunt supuse unui întreg proces de tratare și conservare făcându-le mai puțin naturale dar și mai puțin sănătoase.
Neceruit precum produsele de tâmplărie și netratat chimic cu "soluții magice" ca să "crească" și să se vândă "bine". Celelalte sunt prea "frumoase" ca să fie adevărate! Trebuie să învățăm să consumăm fructe și legume de sezon cu aspect natural, normal.

România merită mai mult respect, ce-i drept! Dar dacă la "nimicuri" aspirăm atunci nu o respectăm!

Respectul vine de la sine dacă îți dorești să-i fie cu adevărat bine! Nu, nu este un articol despre un slogan politic sau despre politică. Nici despre campania electorală a vreunui partid sau altul. Este doar despre respect, despre ceea ce contemplăm și despre aspirațiile pe care le avem fiecare, indiferent de locul pe care îl ocupăm în societate și preocupările pe care le avem în viața de zi cu zi.

Auchan, ne-a șoptit o vrăbiuță că s-a îngrozit după ce a trecut în zbor pe la raftul tău!

Legume și fructe ambalate inutil în plastic de unică folosință. Citrice mucegăite după ce au fost "sufocate" cu plastic. Pungi din plastic "afurisite" imprimate cu "România Neîmblânzită" ne arată că este doar o marcă creată să vândă tot obiecte sintetice toxice și poluante.

Un hectar de cânepă poate salva 4 sectare de pădure de la exploatare dacă este cultivată pentru producția de hârtie și nu numai
Hârtia produsă din cânepă conține cel puțin de trei ori mai multă celuloză decât altele și dintr-un hectar cultivat cu cânepă se poate produce de patru ori mai multă hârtie decât de la un hectar de pădure. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Varșovia , Polonia ne răspunde foarte clar întrebarea "De ce cânepă"? Această plantă unică, Cannabis sativa, deține mai multe avantaje.

VIDEO: Aparențele înșală. Nu este o viperă ci doar o omidă!
Când se confruntă cu o potențială amenințare, omida cunoscută și ca sfinxul elefant, ia forma unei vipere care te poate face să pariezi că e un șarpe adevărat. Deilephila elpenor este o molie de dimensiuni mari din familia Sphingidae.

Dacă omul era primul pe lista speciilor aflate pe cale de dispariție tot așa gândeai?

Washington Post scrie că "nu trebuie" să salvăm cele peste 1 milion de specii aflate în pericol de dispariție. Serios?! Și dacă omul era primul pe lista speciilor aflate pe cale de dispariție tot așa gândeai?

Ilustrațiile care dor. Avem o planetă minunată, de ce-i facem asta?
Avem impresia că totul pe această planetă ni se cuvine. Că suntem cei mai "tari" și că deținem controlul absolut a tot ceea ce trăiește pe Pământ fără să ne dăm seama cât de mult rău îi facem. Zi de zi natura suferă pentru că omul se crede foarte deștept, foarte tare și atotputernic. În fapt, suntem slabi în fața unor nevoi false și nu suntem nici pe departe cea mai inteligentă ființă de pe Terra. Omul este singura vietate de pe această planetă care NU mai face parte din ecosistem. Am creat o lume paralelă artificială bazată pe consumul de nevoi false, nevoi inventate care nu au niciun sens pentru existența noastră, așa cum ne-a fost dată de Mama Natură.