Fetița: Tu știi regula celor 3 R pentru a proteja natura? Din nou, șoc! Și uimit de educația ei primită acasă, răspund mirat: Ce regulă? Fetița: Regula "râu, rățușcă, rămurică".

Lecția de ecologie pe care am primit-o în parc, de la o fetiță de aproximatix 4 ani. Din câteva cuvinte m-a lăsat paf și mi-a dat "șah-mat". Educația pe care copiii o primesc acasă este ceva ce cu adevărat contează pentru a proteja Planeta Albastră.

Adela și Cove, folosesc în emisiunea "Vorbește lumea" pungi de plastic subțiri, cu mâner, care au fost interzise de Ministerul Mediului conform unei directive europene.
Adela, Cove, vă rugăm, încercați să fiți atenți și la despre ce mai vorbește lumea, în afară de modă, showbiz și vedete! De exemplu, nu am mai vrea să vă vedem cum folosiți în emisiune pungi de plastic interzise.

Legume și fructe bio vândute exclusiv vrac, fără plastic, cumpărate în propriile ambalaje sau, în cel mai "rău" caz, în pungile de hârtie puse la dispoziția clienților. Marfă certificată ecologic, produsă în mare parte local. Returnarea ambalajelor în mod gratuit pentru a fi refolosite.
Legume și fructe bio vândute exclusiv vrac, fără plastic, cumpărate în propriile ambalaje sau, în cel mai "rău" caz, în pungile de hârtie puse la dispoziția clienților. Marfă certificată ecologic, produsă în mare parte local.

Întotdeauna susținerea afacerilor din comunitatea în care locuiești înseamnă și mai puțină poluare.
Atunci când cumperi de la afacerile mici, locale, de familie, nu plătești pentru vile luxoase, bolizi, ceasuri scumpe și alte fițe. Plătești pentru ca o familie să aibă o pâine pe masă. Să-și ducă la cursuri de engleză copiii, la arte sau sport și la stomatologie, dacă este nevoie.

Pini sădiți direct din con, în ghiveci, pe pervaz la fereastră în casă.
Cum ar fi ca în loc să susținem tăierea brazilor pentru "Pomul de Crăciun" să plantăm fiecare, în casă, câțiva pomișori? Cu siguranță pentru natură ar fi mult mai bine.

Iată cum sădim ghinde ca să obținem puieți de stejari, peste iarnă, în casă, la geam, pe care în primăvară să-i plantăm afară.
România Ecologică propune tuturor iubitorilor naturii un experiment. Puieți de stejari, obținuți pe timp de iarnă din ghinde plantate în ghivece din lut cu pământ și așezate pe pervaz, la fereastră, în casă. La primăvară, îi plantăm afară!

Gesturi simple, precum sacoșa din pânză adusă de acasă la cumpărături, multiplicate de miliarde de oameni, pot salva și proteja ceea ce cu adevărat contează.

Sacoșa din pânză pe care o iei cu tine la cumpărături de acasă, salvează planeta! Pungile de plastic se dezintegrează în sute sau mii de ani și poluează tot: solul, apa și aerul.

Și tu, gurmadule cu MEGA Apetit, credeai că îți cumperi un simplu grill
Condimentat cu tot felul de substanțe chimice, arome care pot fi orice și ambalat din start într-un plastic TIP 07 (altele) pe cât de toxic pe atât de poluant, întrucât nu se reciclează.

Galerie Foto - recipiente speciale pentru colectarea bateriilor și electrocasnicelor mici uzate de la ECOTIC amplasate în incinta Mall-ului ParkLake Shopping Center transformate în pubele de gunoi
Astfel de recipiente speciale pentru colectarea bateriilor și electrocasnicelor mici uzate găsim în foarte multe centre comerciale și magazine dar, din păcate, pentru că Organizația ECOTIC împreună cu partenerii săi nu iau niciun fel de măsuri preventive acestea ajung adesea transformate în coșuri de gunoi pentru neciopliți.

Carrefour depozitează PET-urile poluante în plin soare. Nepăsare față de poluarea cu plastic și față de sănătatea clienților în egală măsură, apa îmbuteliată în plastic este ținută la peste 35 de grade celsius.

Pentru că este dovedit științific faptul că PET-urile în care se îmbuteliază apa eliberează substanțe toxice otrăvitoare pentru sănătatea oamenilor în anumite condiții, toți îmbuteliatorii au trecut explicit pe etichetă "A se păstra la loc răcoros, ferit de razele soarelui, umiditate și îngheț" sau "Condiții de păstrare: A se depozita în loc răcoros, 4-25 grade celsius, ferit de ingheț și soare. A se evita depozitarea lângă produse cu mirosuri puternice".