Aș fi tentat să-i felicit pentru amabilitatea cu care angajații de la casa de marcat întâmpină clienții ajutându-i să pună produsele în sacoșă, DAR NU POT pentru ca ma întreabă insistent dacă doresc PUNGA DE PLASTIC
Aș fi tentat să-i felicit pentru amabilitatea cu care angajații de la casa de marcat întâmpină clienții ajutându-i să pună produsele în sacoșă, DAR NU POT pentru ca ma întreabă insistent dacă doresc PUNGA DE PLASTIC și nu îmi oferă o alternativă eco-prietenoasă în locul plasticului (iută, cânepă, in, bumbac etc.) pentru care aș spune da, chiar dacă ar trebui să plătesc câțiva lei în plus.
Aș fi tentat să-i felicit pentru cântărirea legumelor și fructelor direct la casă, DAR NU POT pentru că nu renunță la pungile de plastic de lângă rafturile cu legume și fructe vândute vrac.
Asa am cumparat ieri mere cu gusturi romanesti FARA PLASTIC de la MEGA IMAGE 1 Asa am cumparat ieri mere cu gusturi romanesti FARA PLASTIC de la MEGA IMAGE 2 Asa am cumparat ieri mere cu gusturi romanesti FARA PLASTIC de la MEGA IMAGE 3
Aș fi tentat și să-i felicit pentru fructele și legumele prezentate la raft în lădițe din carton sau lemn, DAR NU POT pentru că lângă ele se găsesc și produse AMBALATE INUTIL ÎN PLASTIC.
Asa am cumparat ieri mere cu gusturi romanesti FARA PLASTIC de la MEGA IMAGE 4
Așa am cumpărat ieri mere cu "Gusturi Românești", FĂRĂ PLASTIC, de la MEGA IMAGE
Asta postam pe Facebook în urmă cu aproximativ doi ani. De atunci, în privința utilizării absurde a plasticului de unică folosință, în magazinele MEGA IMAGE nu s-a schimbat nimic semnificativ. Tot atunci, i-am întrebat și de ce aceleași fructe, de la același producător, în aceeași calitate, înfășurate în plastic, sunt mult mai ieftine decât cele vrac, fără ambalaje din plastic.

Și le-am spus și ce cred:

Nu e corect! Nu este prietenos cu mediul! De ce ai taxa cu 33% mai mult pentru un fruct fără plastic? De ce sa încurajezi utilizarea inutilă a plasticului? Nu ar trebui să fie tocmai invers?

Iar răspunsul MEGA IMAGE a fost, citez: "Bună, Dan! Prețul produselor diferă în funcție de mai multi factori, printre care și calibrul fructului. O zi plăcută!" din care, în afară de modul cum reușește acest mare comerciant să îți facă ziua neplăcută, nu am înțeles nimic.
Asa am cumparat ieri mere cu gusturi romanesti FARA PLASTIC de la MEGA IMAGE 5