Auchan urmează să desființeze raionul de produse vrac. Dacă se confirmă acest lucru înseamnă că avem încă o dovadă că "grija" lor față de mediu este doar o aparență.
Am primit de la mai mulți cititori informația că Auchan urmează să desființeze raionul de produse vrac. Dacă se confirmă acest lucru înseamnă că avem încă o dovadă că aparenta grijă față de mediu cu care se laudă nu este nimic mai mult decât un mijloc de promovare a unei imagini verzi contrazisă, în fapt, de realitatea de la raft.

Brad suferea și nu înțelegea de ce i se întâmplă asta. Pentru că el știa că nu a greșit cu nimic. A făcut ceea ce face el cel mai bine ca să aibă grijă de tine, de mine, de noi toți și de generațiile următoare.
Ar fi putut trăi 1000 de ani. Dar a fost tăiat la 12 ani după ce a atins înălțimea de 1.80m. În acest timp și-a făcut bine "treaba" și a fost chiar campion la absorbția de CO2 și producția de oxigen luptând cu criza climatică.

Iată cum am reușit să obțin un un gard viu de lemn câinesc (Ligustrum Ovalifolium), înalt de aproximativ 1m înălțime, din crenguțe tunse și puse în borcane cu apă așezate la fereastră peste iarnă.
Am obținut un gard viu frumos și sănătos punând, pe timp de iarnă, crenguțe în borcane cu apă așezate la fereastră. Iată cum am procedat, e simplu!

Imagini cu mormanele de brazi uscați surprinse la Leroy Merlin în parcare în luna Ianuarie 2019
UPDATE: Leroy Merlin ne-a cerut un drept la replică pe care-l publicăm ca atare mai jos dar înainte, mai facem o completare pentru a clarifica aspectele semnalate, dat fiind punctul dumnealor de vedere. Nu punem și nu am pune la îndoială respectarea prevederilor legale de către Leroy Merlin.

Fetița: Tu știi regula celor 3 R pentru a proteja natura? Din nou, șoc! Și uimit de educația ei primită acasă, răspund mirat: Ce regulă? Fetița: Regula "râu, rățușcă, rămurică".

Lecția de ecologie pe care am primit-o în parc, de la o fetiță de aproximatix 4 ani. Din câteva cuvinte m-a lăsat paf și mi-a dat "șah-mat". Educația pe care copiii o primesc acasă este ceva ce cu adevărat contează pentru a proteja Planeta Albastră.

Adela și Cove, folosesc în emisiunea "Vorbește lumea" pungi de plastic subțiri, cu mâner, care au fost interzise de Ministerul Mediului conform unei directive europene.
Adela, Cove, vă rugăm, încercați să fiți atenți și la despre ce mai vorbește lumea, în afară de modă, showbiz și vedete! De exemplu, nu am mai vrea să vă vedem cum folosiți în emisiune pungi de plastic interzise.

Legume și fructe bio vândute exclusiv vrac, fără plastic, cumpărate în propriile ambalaje sau, în cel mai "rău" caz, în pungile de hârtie puse la dispoziția clienților. Marfă certificată ecologic, produsă în mare parte local. Returnarea ambalajelor în mod gratuit pentru a fi refolosite.
Legume și fructe bio vândute exclusiv vrac, fără plastic, cumpărate în propriile ambalaje sau, în cel mai "rău" caz, în pungile de hârtie puse la dispoziția clienților. Marfă certificată ecologic, produsă în mare parte local.

Întotdeauna susținerea afacerilor din comunitatea în care locuiești înseamnă și mai puțină poluare.
Atunci când cumperi de la afacerile mici, locale, de familie, nu plătești pentru vile luxoase, bolizi, ceasuri scumpe și alte fițe. Plătești pentru ca o familie să aibă o pâine pe masă. Să-și ducă la cursuri de engleză copiii, la arte sau sport și la stomatologie, dacă este nevoie.

Pini sădiți direct din con, în ghiveci, pe pervaz la fereastră în casă.
Cum ar fi ca în loc să susținem tăierea brazilor pentru "Pomul de Crăciun" să plantăm fiecare, în casă, câțiva pomișori? Cu siguranță pentru natură ar fi mult mai bine.

Iată cum sădim ghinde ca să obținem puieți de stejari, peste iarnă, în casă, la geam, pe care în primăvară să-i plantăm afară.
România Ecologică propune tuturor iubitorilor naturii un experiment. Puieți de stejari, obținuți pe timp de iarnă din ghinde plantate în ghivece din lut cu pământ și așezate pe pervaz, la fereastră, în casă. La primăvară, îi plantăm afară!

Gesturi simple, precum sacoșa din pânză adusă de acasă la cumpărături, multiplicate de miliarde de oameni, pot salva și proteja ceea ce cu adevărat contează.

Sacoșa din pânză pe care o iei cu tine la cumpărături de acasă, salvează planeta! Pungile de plastic se dezintegrează în sute sau mii de ani și poluează tot: solul, apa și aerul.

Și tu, gurmadule cu MEGA Apetit, credeai că îți cumperi un simplu grill
Condimentat cu tot felul de substanțe chimice, arome care pot fi orice și ambalat din start într-un plastic TIP 07 (altele) pe cât de toxic pe atât de poluant, întrucât nu se reciclează.

Galerie Foto - recipiente speciale pentru colectarea bateriilor și electrocasnicelor mici uzate de la ECOTIC amplasate în incinta Mall-ului ParkLake Shopping Center transformate în pubele de gunoi
Astfel de recipiente speciale pentru colectarea bateriilor și electrocasnicelor mici uzate găsim în foarte multe centre comerciale și magazine dar, din păcate, pentru că Organizația ECOTIC împreună cu partenerii săi nu iau niciun fel de măsuri preventive acestea ajung adesea transformate în coșuri de gunoi pentru neciopliți.

Carrefour depozitează PET-urile poluante în plin soare. Nepăsare față de poluarea cu plastic și față de sănătatea clienților în egală măsură, apa îmbuteliată în plastic este ținută la peste 35 de grade celsius.

Pentru că este dovedit științific faptul că PET-urile în care se îmbuteliază apa eliberează substanțe toxice otrăvitoare pentru sănătatea oamenilor în anumite condiții, toți îmbuteliatorii au trecut explicit pe etichetă "A se păstra la loc răcoros, ferit de razele soarelui, umiditate și îngheț" sau "Condiții de păstrare: A se depozita în loc răcoros, 4-25 grade celsius, ferit de ingheț și soare. A se evita depozitarea lângă produse cu mirosuri puternice".

Măsurile luate în magazinul Carrefour Băneasa pentru a reduce poluarea cu plastic: 1 PET pentru un fruct sau o legumă și propria caserolă la raioanele de gastronomie, mezeluri, brânzeturi, măsline, brutărie, cofetărie, patiserie, măcelărie, pește.
Da, da și iar da! Este foarte bine să ne exprimăm public, cât mai des și cât mai mult, nemulțumirea față de poluarea cu ambalajele din plastic pe care supermarket-urile o generează. Indiferent ce vor spune unii sau alții, mai mult sau mai puțin susținători ai industriei maselor plastice, adevărul este unul singur: Răul trebuie tăiat de la rădăcină! Și, atunci când vorbim de poluarea cu plastic de unică folosință, rădăcina este la raft în supermarketuri și în fabricile producătorilor.

Sticlă refolosibilă, nu PET-uri! Rafturile din supermarketurile occidentale în 1980 când planeta nu era încă sufocată de plastic!
Imaginea a fost surprinsă într-un supermarket din Anglia în anul 1980. După cum se observă, și foarte mulți cunoaștem deja, dacă încă nu ne-a lăsat memoria, chiar și la "Alimentara" din România rafturile cu băuturi de orice fel, fie ele și mult mai puține ca varietate, erau îmbuteliate exclusiv în sticlă la vremea respectivă și ți se oprea garanție.

Ce artă, ce cultură?! Noul spot McDonald's promovează imbecilitatea și hăhăiala! (video)
Întotdeauna societatea de consum se va baza pe ignoranța, imbecilitatea și îndobitocirea consumatorului. Iar reclama de la McDonald's România, cu "zâmbete" manifestate cu hohote, se încadrează perfect în acest tipar. O familie cu doi copii merg la un muzeu sau galerie de artă, copiii mâzgălesc un tablou și mama când îi vede, izbucnește ca o isterică în hohote. Soțul o întreabă terifiat, chiar șocat, "Ești OK?" și ea îi răspunde "Da, sunt foarte OK! E promoție cu zâmbete la McDonald's." Probabil că "geniile" care au creat acest spot publicitar ar putea câștiga titlul mondial la "Campionatul de Imbecilitate".

Nu poți vorbi despre protejarea naturii atâta timp cât milioane de litri de apă și băuturi le ambalezi în plastic de unică folosință! Orice spui în această privință devine o minciună în fața rafturilor pline cu ambalajele tale din plastic. România este pe penultimul loc la reciclare în UE. Practic, mai mult de 95% din ambalajele din plastic folosite în comerț devin gunoi, toxic și poluant. În plus,oricâte povești de Marketing ar inventa echipa Romaqua Group Borsec se pot demonta ușor prin simplul fapt că plasticul NU se poate recicla la nesfârșit. La un moment dat tot gunoi devine, și indiferent ce faci cu el, poluează! Reciclarea NU rezolvă problema cu poluarea!
De foarte mulți ani cumpăr apă minerală Borsec îmbuteliată la sticlă și lunar se strâng zeci de sticle de 750 ml. Pentru că îmi pasă de natură, nu cumpăr niciodată apă îmbuteliată în plastic dar, în fiecare săptămână mă confrunt cu problema sticlelor cu care rămân după ce consum apa minerală Borsec. De regulă le donez țăranilor din piețe, dar nu este așa simplu precum pare. Majoritatea le refuză și spun că nu au ce face cu ele.