Obligați să poarte măști, dar fără stocuri disponibile, locuitorii din Wuhan au găsit propriile soluții
În Wuhan China, punctul zero al focarului de coronavirus, purtarea măștilor este obligatorie. Cei care nu poartă măști, riscă să fie amendați, așa că unele persoane care nu pot obține măștile de față au găsit propriile lor soluții și și-au făcut măști cu ce au avut la îndemână, lucru care are și o parte ecologică, dacă se mai reduce din risipă. Mai în glumă, mai în serios, unele dintre soluțiile prezentate pe site-ul thefunnybeaver.com merită a fi luate în calcul la nevoie.

Stejarii plantați în ghivecele de la geamul Colegiului Național "Roman-Vodă" și-au întins "aripile"
O elevă de la Colegiul Național "Roman-Vodă" din orașul Roman, județul Neamț, a fost inspirată de articolul nostru "Iarna asta încolțesc la geam stejari din ghinde, și la primăvară îi plantez afară!" și a sădit 3 ghinde în ghivece, pe care le-a lăsat să încolțească la geam în clasă.

AQUA Carpatica se face că nu înțelege, Borsec se face că nu vede, Perla Harghitei se străduiește
O cititoare de nădejde din Constanța, cu inițiativă și spirit civic, a încercat să afle de la firmele care îmbuteliază apă plată/minerală la sticlă de sticlă, dacă acestea oferă și posibilitatea returnării sticlelor pentru a fi refolosite (reumplute). Prima dată ne-a scris nouă, apoi a contactat firmele despre care știa că au apă la sticlă. Redăm mai jos discuția, trageți dvs. concluzia!

Aș fi tentat să-i felicit pentru amabilitatea cu care angajații de la casa de marcat întâmpină clienții ajutându-i să pună produsele în sacoșă, DAR NU POT pentru ca ma întreabă insistent dacă doresc PUNGA DE PLASTIC
Aș fi tentat să-i felicit pentru amabilitatea cu care angajații de la casa de marcat întâmpină clienții ajutându-i să pună produsele în sacoșă, DAR NU POT pentru ca ma întreabă insistent dacă doresc PUNGA DE PLASTIC și nu îmi oferă o alternativă eco-prietenoasă în locul plasticului (iută, cânepă, in, bumbac etc.) pentru care aș spune da, chiar dacă ar trebui să plătesc câțiva lei în plus.

Auchan urmează să desființeze raionul de produse vrac. Dacă se confirmă acest lucru înseamnă că avem încă o dovadă că "grija" lor față de mediu este doar o aparență.
Am primit de la mai mulți cititori informația că Auchan urmează să desființeze raionul de produse vrac. Dacă se confirmă acest lucru înseamnă că avem încă o dovadă că aparenta grijă față de mediu cu care se laudă nu este nimic mai mult decât un mijloc de promovare a unei imagini verzi contrazisă, în fapt, de realitatea de la raft.

Brad suferea și nu înțelegea de ce i se întâmplă asta. Pentru că el știa că nu a greșit cu nimic. A făcut ceea ce face el cel mai bine ca să aibă grijă de tine, de mine, de noi toți și de generațiile următoare.
Ar fi putut trăi 1000 de ani. Dar a fost tăiat la 12 ani după ce a atins înălțimea de 1.80m. În acest timp și-a făcut bine "treaba" și a fost chiar campion la absorbția de CO2 și producția de oxigen luptând cu criza climatică.

Iată cum am reușit să obțin un un gard viu de lemn câinesc (Ligustrum Ovalifolium), înalt de aproximativ 1m înălțime, din crenguțe tunse și puse în borcane cu apă așezate la fereastră peste iarnă.
Am obținut un gard viu frumos și sănătos punând, pe timp de iarnă, crenguțe în borcane cu apă așezate la fereastră. Iată cum am procedat, e simplu!

Imagini cu mormanele de brazi uscați surprinse la Leroy Merlin în parcare în luna Ianuarie 2019
UPDATE: Leroy Merlin ne-a cerut un drept la replică pe care-l publicăm ca atare mai jos dar înainte, mai facem o completare pentru a clarifica aspectele semnalate, dat fiind punctul dumnealor de vedere. Nu punem și nu am pune la îndoială respectarea prevederilor legale de către Leroy Merlin.

Fetița: Tu știi regula celor 3 R pentru a proteja natura? Din nou, șoc! Și uimit de educația ei primită acasă, răspund mirat: Ce regulă? Fetița: Regula "râu, rățușcă, rămurică".

Lecția de ecologie pe care am primit-o în parc, de la o fetiță de aproximatix 4 ani. Din câteva cuvinte m-a lăsat paf și mi-a dat "șah-mat". Educația pe care copiii o primesc acasă este ceva ce cu adevărat contează pentru a proteja Planeta Albastră.

Adela și Cove, folosesc în emisiunea "Vorbește lumea" pungi de plastic subțiri, cu mâner, care au fost interzise de Ministerul Mediului conform unei directive europene.
Adela, Cove, vă rugăm, încercați să fiți atenți și la despre ce mai vorbește lumea, în afară de modă, showbiz și vedete! De exemplu, nu am mai vrea să vă vedem cum folosiți în emisiune pungi de plastic interzise.