Pe Aleea Circului, intrarea blocului stă la umbra teiului din drum
Impresionant. Nu au tăiat acest tei, deși a crescut chiar pe mijlocul accesului către scara blocului. Am primit aceste imagini de la cineva din Sectorul 2 al capitalei însoțite de următorul mesaj:
Vrei o grădină de vis? Iată câteva idei și imagini pentru inspirație
Dacă te întrebi cum ar fi să ai propria ta grădină cu legume crescute natural și un loc minunat de relaxare în același timp, atunci această colecție de imagini și câteva recomandări s-ar putea să te inspire.
"Grădina" din damigeana închisă ermetic, un ecosistem autosuficient timp de 60 de ani
În anul 1960, David Latimer (Anglia) a plantat "o grădină" în interiorul unei damigene și a închis-o ermetic. A deschis-o și a udat planta în anul 1972 apoi a resigilat-o definitiv. Astfel a creat un ecosistem autosuficient timp de 60 de ani.
Recomandare, chiar rugăminte, pentru toți primarii din România: RENUNȚAȚI la măturile din plastic!
Cu fiecare utilizare acestea poluează cu sute de mii de particule ultra fine de microplastic. Așa se tocesc. În schimb, cumpărați mături naturale și susțineți în felul acesta micii întreprinzători locali, în loc să susțineți importatorii de produse din plastic din China sau alte state...
Magazine de unde poți cumpăra apă minerală în sticle returnabile, la navetă, fără poluare cu plastic
Reutilizarea sticlei este cea mai bună măsură pentru a comercializa băuturi sau ape minerale fără a genera deșeuri. Sticla este cel mai nobil ambalaj. Nu este toxică, se poate refolosi de multe ori și se reciclează la nesfârșit. Așadar, în căutarea de alternative la ofertele cu PET-uri, am întrebat cetățenii pe pagina noastră de Facebook: "Ați găsit apă minerală în sticle returnabile, la navetă? Dacă da, unde?" și am primit un număr impresionant de răspunsuri. Redăm lista cu magazinele recomandate de cititori, mai jos.
Un studiu, publicat în revista Atmospheric Environment, a demonstrat faptul că "barierele verzi" pot reduce semnificativ poluarea aerului.

Specialiștii recomandă administrațiilor publice locale și peisagiștilor urbani să înființeze "bariere verzi", alcătuite din copaci plus garduri vii cu o înălțime de cel puțin 1,7m la marginea drumurilor și în preajma locuințelor școlilor, grădinițelor, clădirilor în general.

ANA ARE un excelent oțet din cidru de mere presat la rece

Domeniile Panciu pune pe piață unul dintre cele mai bune oțeturi din cidru de mere pe care le găsiți în supermarket. Noi îl cumpărăm de ceva vreme și vă promitem că este excelent. Iată de ce:

Când toată planeta și mai ales România strigă cu disperare că ne sufocăm în poluarea cu plastic, MEGA IMAGE din Cluj oferă reducere de 20% celor care poluează cu plastic!
Capra Neagră cu trei iezi pozată în Munții Făgăraș. Or fi fost deja vânați?
Emil, un fotograf pasionat de frumusețea naturală a României, a postat pe pagina sa de Facebook o imagine mai rar întâlnită cu o capră neagră și cei trei iezi ai săi. Poza a fost făcută în luna iunie, 2020, în Munții Făgăraș.
Zero Risipă (Zero Waste) este un termen din ce în ce mai des întâlnit atunci când se discută despre resursele naturale ale Pământului și despre poluare. De asemenea, conceptul de Economie Circulară a fost introdus recent la nivelul UE, Parlamentul European și Comisia Europeană elaborând strategii ample de tranziție de la o economie liniară (care promovează risipa) la o economie circulară (care promovează reutilizarea materialelor și economisirea resurselor naturale și a materiilor prime).