Copacul cu bani, superstiții și controverse
Copacul cu bani se află în rezervația naturală Fairy Glen ce face parte dintr-o suită de rezervații administrate de Central Highland Reserves, care include și Loch Ruthven, în apropiere de golful Udale și Culbin Sands din nordul Scoției. În jurul său s-au creat superstiții și controverse.

Producția de vin din UE cu 13% mai mică decât producția anul trecut din cauza climei
Conform estimărilor după recoltare furnizate de statele membre, producția de vin din UE - inclusiv vin și must - în 2021 (anul de comercializare 2021/2022) se estimează a fi de 147 milioane de hectolitri. Aceasta este cu 13% mai mică decât producția din 2020, în scădere cu 23 de milioane de hectolitri.

Ciupercile, sursa ta de vitamina D dacă sunt expuse la soare
Ciupercile uscate la soare și expuse la radiații UV sunt o sursă importantă de vitamina D. Ciupercile îmbogățite (natural, prin expunerea la soare) cu vitamina D reprezintă singurul produs alimentar, ce nu este de origine animală, cu cantități substanțiale de vitamina D biodisponibilă (rata de absorbție) și, ca atare, au potențialul de a fi o sursă primară de vitamina D pentru vegani și vegetarieni, dar și pentru cei care nu urmează o anumită dietă.

O căprioară moare cu 4 Kg de plastic în stomac. Cum e posibil?
Într-un raport, medicii veterinari explică modul în care acumularea pungilor de plastic în stomacul căprioarei, i-a făcut imposibilă regurgitarea, digerarea și ingerarea de alimente, ceea ce a dus în cele din urmă la moartea acesteia. Au fost autopsiate opt căprioare cu cauze necunoscute de deces, dintre care șase au avut plastic în stomac - dintre care cel mai mare cântărea 4,3 kilograme.

Om versus mașinărie, un concurs cu final neașteptat
Om versus mașinărie, activ versus sedentar, natural versus poluant, simplu versus sofisticat, prietenos cu natura versus toxic pentru mediu. Dacă nu ți-a interzis medicul, lasă mașinăriile sofisticate, pune mâna pe coasă, păstrează tradiția și condiția fizică totodată!

Comparativ cu țările de unde importă alimente, România folosește mult mai puține kilograme de pesticide la un hectar de teren cultivat
În România se folosesc mult mai puține pesticide față de majoritatea țărilor de unde se importă fructe, legume și alte alimente disponibile pe rafturile supermarketurilor. Conform ministerului agriculturii importăm 70% din ce consumăm în România. În timp ce agricultorii din România folosesc doar 0.8 Kg (800 grame) de pesticide pentru un hectar de teren agricol cultivat, agricultorii din alte țări ajung până la 52.6 Kg de pesticide folosite pentru un hectar de teren cultivat.

Omul transformă locul! Au creat o nouă pădure care a devenit casa a 293 de specii de plante, 172 de specii de păsări și 33 de specii de animale, dintre care unele erau pe punctul de dispariție.

La începutul anilor 2000, celebrul fotograf brazilian Sebastião Salgado și soția sa Lélia Wanick au decis să-și regenereze terenul de 600 de hectare din Aimorés, grav degradat. Au plantat peste 2 milioane de puieți de copaci cu angajați și voluntari timp de 18 ani.
Iar rezultatul este uimitor! Au creat o nouă pădure care a devenit casa a 293 de specii de plante, 172 de specii de păsări și 33 de specii de animale, dintre care unele erau pe punctul de dispariție.

Căpşunele. Când natura îți dăruiește ceva bun, din inimă!
Căpşunele: beneficii multple pentru sănătate, gust inegalabil, nu îngrașă, se pot crește relativ ușor în propria grădină sau chiar și pe balcon. Ce să mai, o minunăție de la natură.

Oameni buni, proiectul civic "România Ecologică" își caută o nouă echipă!
ONG-urile independente, agențiile interesate să promoveze produse ecologice sau companiile etice dornice să "adopte" proiectul nostru online (pagina, grupurile de Facebook și site-ul romaniaecologica.ro) sunt rugate să ne scrie la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pe Aleea Circului, intrarea blocului stă la umbra teiului din drum
Impresionant. Nu au tăiat acest tei, deși a crescut chiar pe mijlocul accesului către scara blocului. Am primit aceste imagini de la cineva din Sectorul 2 al capitalei însoțite de următorul mesaj: