Muzeului Satului din București are în curtea sa unul dintre cei mai impresionanți stejari din România.
Muzeului Satului din București a fost deschis oficial la 10 mai 1936, în prezența regelui Carol al II-lea, iar pentru public, cu o săptămână mai târziu, pe data de 17 mai 1936. Reprezentanții muzeului mi-au spus că stejarul este mai tânăr decât muzeul. Imediat cum intri în curtea muzeului ești aproape instantaneu încărcat cu o energie pozitivă pentru că, așa cum se vede în imaginile surprinse de curând, cu aspectul său impresionant stejarul creează o priveliște superbă cu care își întâmpină falnic musafirii.

“Oamenii au nevoie de insecte pentru a trai, insectele nu au nevoie de noi”, spune biologul E.O. Wilson.
“Oamenii au nevoie de insecte pentru a trăi, insectele nu au nevoie de noi”, spune biologul E.O. Wilson. Câți dintre noi sunt interesați de lumea insectelor?... Foarte puțini, cu siguranță. Majoritatea oamenilor ar dori ca insectele să dispară de pe Pământ pentru totdeauna, de aceea de la an la an se produc și folosesc cantități uriașe de substanțe chimice care să le extermine.

Mătăsarul, ce moț frumos are! Dar vulnerabil la pesticidele toxice...
Ați văzut un moț mai simpatic decât cel al Mătăsarului? Numele științific este Bombycilla garrulus. Cuibareste la marginea zonelor cu păduri de conifere sau păduri mixte. In timpul iernii poate fi văzut in parcuri sau în grădinile unde găsește semințe, deseori în orașe.

Colobusul Roșu sau maimuța pe cale de dispariție pentru că omul o mănâncă ca pe o "delicatesă"

Colobusul Roșu (Piliocolobus epieni) / Red Colobus, specie de maimuțe ce trăiește în Delta de Vest a Nigerului, este vânată de om și se află la doar 5 ani distanță până la dispariție.

Păpădia elimină reziduurile toxice din solurile poluate cu resturi de țiței, deșeuri miniere și pesticide
Știați că...
Deși păpădia (Taraxacum officinale) este considerată a fi o simplă buruiană, ultimele cercetări vin să adauge noi calități ignorate de omenire până acum. Ea știe să “repare” ceea ce omul strică!