Există și gumă de mestecat naturală, biodegradabilă, fără ambalaje din plastic, fără E-uri, fără porcării
Pentru cine nu știa deja, există și gumă de mestecat naturală, biodegradabilă, fără ambalaje din plastic, fără E-uri, fără porcării. Guma de mestecat CHEWSY este un astfel de exemplu și poate fi găsită la diferite magazine din România.

Cremă anti-îmbătrânire produsă în România, fără substanțe nocive și fără ambalaj din plastic

Știați că majoritatea ambalajelor din plastic de la produsele pentru îngrijire personală și de înfrumusețare nu sunt reciclabile? Dar faptul că plasticul, chiar dacă este reciclabil, nu se poate recicla la nesfârșit. Iată o cremă anti-îmbătrânire produsă în România, fără substanțe nocive și fără ambalaj din plastic. Mai multe detalii găsiți aici https://bit.ly/3F6jNXq

Pufina, prima hârtie igienică fără plastic pe care am găsit-o la raft, în supermarket. E bine, dar se poate mult mai bine!
Nu există niciun motiv plauzibil pentru care hârtia igienică să fie un produs care cauzează poluare cu plastic. Pufina pare să dea semne că înțelege asta. Este prima marcă disponibilă în supermarketurile din România, care își ambalează baxurile cu câte 6 role, în hârtie.

Diferențiere fără plastic la raft, între roșii bio și roșii convenționale
De preferat, pentru zero risipă și zero deșeuri, este ca toate legumele și fructele să se găsească vrac la fiecare raft, fără ambalaje din plastic sau de alt fel. Dar, pentru ca acest lucru să fie posibil, marii comercianți ar trebui să crească numărul de angajați de la fructe și legume, care să asiste cumpărătorii la cântar, astfel încât săculeții reutilizabili să fie etichetați corect, fără fraude.

ANA ARE un excelent oțet din cidru de mere presat la rece

Domeniile Panciu pune pe piață unul dintre cele mai bune oțeturi din cidru de mere pe care le găsiți în supermarket. Noi îl cumpărăm de ceva vreme și vă promitem că este excelent. Iată de ce:

Chocolates Solé, o ciocolata eco-prietenoasă greu de egalat
În afară de gustul delicios de ciocolată pură, dat de rețeta cu ingrediente ecologice simple și mai sănătoase (cacao, zahăr brut din trestie, unt de cacao, scorțișoară, vanilie și atât), ce altceva îmi mai place la ciocolata bio Chocolates Solé? Pe scurt, pentru că este: vegană, certificată ecologic, certificată "Fairtrade", ambalată exclusiv în hârtie certificată FSC, fără gluten, fără lecitină.

Certificată ecologic, mierea "Fagurele Auriu", 100% românească, este una dintre cele mai bune opțiuni găsite în supermarket la un preț absolut rezonabil.
Certificată ecologic, mierea "Fagurele Auriu", 100% românească, este una dintre cele mai bune oferte găsite în supermarket la un preț absolut rezonabil.

Stânga: Bețișoare pentru urechi din plastic cu bumbac cultivat convențional: toxice, poluante și nereciclabile; Bumbacul convențional este una dintre cele mai tratate culturi (din agricultura intensivă) cu pesticide dăunătoare mediului înconjurător.  Dreapta: Bețișoare pentru urechi din hârtie cu mansoane 100% din bumbac organic. Ambalaj din carton reciclat și folie din hârtie semi-transparentă.
Atunci când alegi un produs în totalitate eco-prietenos alegi sănătatea, protejarea naturii și viitorul generațiilor următoare. Aceste bețișoare de urechi realizate integral din hârtie reciclată și bumbac organic este un exemplu clar că alternative prietenoase cu natura există. Dar, trebuie să înțelegem că ceea ce alegem să cumpărăm fiecare poate susține sau, dimpotrivă, poate descuraja producția și comercializarea unui produs.