Sub bagheta președintelui Marian Petrache, Consiliul Județean Ilfov alege din nou să folosească substanțe toxice pentru albine, pești și organismele acvatice, ca să combată țânțarii. Otrava va fi împrăștiată inclusiv din avion.

Sub bagheta președintelui Marian Petrache, Consiliul Județean Ilfov alege din nou să folosească substanțe toxice pentru albine, pești și organismele acvatice, ca să combată țânțarii. Otrava va fi împrăștiată inclusiv din avion.

asa Un nou asalt asupra albinelor cu biocide din partea Consiliului Județean Ilfov 1 Un nou asalt asupra albinelor cu biocide din partea Consiliului Județean Ilfov 2Un nou asalt asupra albinelor cu biocide din partea Consiliului Județean Ilfov comunicat CJILa acțiunile anterioare de combatere, după ce am semnalat faptul că este greșită alegerea produselor care afectează albinele, fie ele și avizate de Ministerul Sănătății (aceste avize oricum nu au absolut nicio relevanță, dacă chiar dorim să protejăm natura și biodiversitatea), Consiliul Județean Ilfov a publicat pe site-ul său un comunicat prin care, într-un ton ușor smiorcăit spunea, cităm: "Pentru combaterea țânțarilor adulți nu există produse ecologice avizate (produse care sa nu fie toxice). Produse ecologice avizate există doar pentru combaterea larvelor."

 

Serios?!

Atunci să analizăm un pic această formulare: Nu există "produse ecologice avizate" la furnizorul contractat de către Consiliul Județean Ilfov sau nicăieri în lume? Nu "există produse ecologice" dar soluții ecologice nu există? Dar bunăvoință? Dar bunăcredință? Dar pricepere? În ditamai Sectorul Agricol Ilfov cum era denumit pe vremuri, unde activitatea principală este sau ar trebui să fie agricultura, nu se pot cultiva plante necesare obținerii unor "produse" cu adevărat ecologice. Nu sunt capabile toate autoritățile publice locale în frunte cu Consiliul Județean Ilfov să conlucreze la un proiect revoluționar prin care să se atragă fonduri Europene și să se înființeze prima fabrică din România de produse eco-prietenoase pentru agricultură?

Câte s-ar putea face, ce file de istorie minunate s-ar putea scrie, dar n-ai cu cine! Pentru asemenea proiecte este nevoie de ceea ce majorității primarilor și bugetarilor din aparatul administrativ local le lipsește cu desăvârșire: bunăvoință, bunăcredință, pricepere, determinare.

Desigur, atât soluții cât și produse care să NU facă rău albinelor dar să combată eficient țânțarii fie larve, fie adulți, există. Bunăvoință nu există! Sau cine știe, poate e vorba strict despre aspectele comerciale din spatele acestor acțiuni, că despre protecția mediului înconjurător în niciun caz nu este vorba.

Acesta este comunicatul postat ieri pe Facebook, prin care Consiliul Județean Ilfov ne anunță ca albinele, peștii și organismele acvatice sunt în pericol, pentru că așa au decis ei.

De luni, reîncepe dezinsecția în 40 de localități ilfovene
În perioada 27 mai – 4 iunie, seara, după ora 21, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, subordonat Consiliului Județean, efectuează tratamente terestre pentru combaterea insectelor de disconfort adulți.
Acțiunea se va desfășura în 40 de localități ale județului, conform tabelului anexat, iar linkul către mașinile urmărite prin GPS va fi postat luni, 27.05 pe această pagină.
Tratamentul se efectuează în interiorul localităților: aliniamente DJ, gropi gunoi, alte focare.
IMPORTANT! Produsul K’OTHRINE PROFI 250 EC din categoria Biocide, avizat de Ministerul Sănătății Publice, în doză de 30 ml/ha, ESTE TOXIC PENTRU ALBINE, PEȘTI ȘI ORGANISME ACVATICE.
Pe parcursul acțiunii de dezinsecție, va fi prezent și un delegat din partea fiecărei primării. În cursul lunii iunie, în funcție de condițiile atmosferice, se va efectua și dezinsecție cu avionul.