Deșeuri îngropate, pânza freatică poluată și răspunsul halucinant al Primăriei Sectorului 3, așa zis "Sectorul Verde" (video)
Se întâmplă în Sectorul 3, condus de către primarul Robert Negoiță. "Sectorul Verde" cum îi place dumnealui să-l supranumească. Deși, în realitate, și acest sector este repetent la reciclare sub bagheta autorităților publice locale și nu are nimic în comun cu un sector cu adevărat verde. Un soi de GreenWashing se regăsește și sub această pretenție nemeritată de a fi supranumit "Sectorul Verde".

Sectorul 2, condus de către primarul Toader Mugur Mihai, pute a gunoi, a nepăsare și a incompetența autorității publice locale. Dar cine este de vină pentru această imagine dezolantă?
Sectorul 2, condus de către primarul Toader Mugur Mihai, pute a gunoi, a nepăsare și a incompetența autorității publice locale. Dar cine este de vină pentru această imagine dezolantă? Primarul și autoritățile publice locale, producătorii și comercianții care poluează cu tot felul de ambalaje sau cetățenii care aruncă la întâmplare și care rămân nepăsători la ceea ce se întâmplă în jurul lor?

Se usucă copacii din București, Gabriela Firea și autoritățile locale tac! Nimic eficient nu fac!

Aerul poluat, toaletarea meschină, proasta administrare și îngrijirea necorespunzătoare a spațiilor verzi usucă copacii și împuținează numărul arborilor din București, una dintre cele mai poluate capitale din Uniunea Europeană. Nu trebuie să facem investigații cu comisii de specializate. Este de ajuns să facem un tur al orașului cu bicicleta (o altă provocare pentru Bucureșteni) sau pe jos. Vom observa mii de copaci uscați de toate vârstele.

De ce ați omorât albinele domn' Primar? Și de ce nu respectați legile în vigoare?!
Apicultor: "Toată albina culegătoare a venit în stupi murind la urdiniș sau cazând jos în fața stupului."
Primar: "Nu renunț la stropiri (n.r. pesticide) de dragul albinelor".
Primarul comunei Ștefan cel Mare, Mihai Moraru, din județul Vaslui și-a stropit cultura de rapiță cu pesticide fără să anunțe, așa cum prevede legea, și a omorât albinele unui apicultor din zonă. Gestul primarului ignoră atât normele legale în vigoare cât și faptul că cel puțin 20% - 30% din producția de rapiță se datorează albinelor, un lucru banal pe care orice fermier ar trebui să-l știe.

Planul primarului Gabriela Firea de a incinera anual 235.130 de tone de gunoi este toxic pentru mediu și poate submina Economia Circulară. Argumentele Parlamentului European.
Incinerarea deșeurilor este greșită din toate punctele de vedere și are impact negativ asupra mai multor domenii: sănătate publică, mediu, economic și social. În loc să se valorifice materia primă prin reciclare, reducând poluarea, economisând resursele naturale și bani publici, creând noi locuri de muncă și stimulând inovația pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător, așa cum ar putea fi în cazul unei Economii Circulare, tehnologia incinerării deșeurilor este păguboasă în toate aceste privințe.

Master Planul "diabolic" al Gabrielei Firea: Bucureștenii vor respira și mai mult aer otrăvit. Primarii de Sector obligați să asigure sute de mii de tone de gunoi pentru a fi arse.
Dacă Master Planul pentru Deșeuri al Primăriei Capitalei care cuprinde și incinerarea deșeurilor va reuși atunci Bucureștenii și cetățenii din zonele limitrofe vor respira și mai mult aer otrăvit. Primarii de sector obligați să-și facă norma de gunoi ca să fie ars sau vor fi amendați pentru fiecare tonă lipsă.

Copaci betonați, spații verzi asfaltate și deșeuri nesortate. Daniel Băluță, asta înseamnă să fii un primar incompetent și indiferent față de natură?

București, în ce hal ești!

În mandatul primarului Daniel Băluță din Sectorul 4 spațiile verzi sunt asaltate cu borduri scumpe, betoane montate unde nu au ce să caute și tot felul lucrări care mai de care executate prost, pe bani mulți și cu mare bătaie de joc față de frumos, față de natură, față de ceea ce cu adevărat contează.

Echipa "România Ecologică" a determinat autoritățile publice locale și a dat startul la o mai bună reciclare. Acum și cu haine!
Se întâmplă în Sectorul 6 din capitală. Nu ne așteptăm ca Primarul Gabriel Mutu, autoritatea publică locală, și URBAN SA să recunoască sau să ne mulțumească public vreodată că i-am "obligat" să înființeze 12 centre colectare în Sectorul 6. Dar ne bucurăm că le-au extins dotându-le și cu containere pentru reciclare haine. Acum URBAN SA se laudă pe Facebook cu centrele "noastre" de colectare și cu containerele speciale pentru haine. Foarte bine! Chiar apreciem implicarea lor. Pentru asta Bravo!

Parcul balnear Băile Govora: mutilare prin "toaletare" și incompetența autorităților publice locale
Așa se transformă frumosul în urât. Imagini de groază chiar pe aleea centrală a celui mai mare parc balnear din România, parcul balnear Govora, cu copacii (cândva falnici) mutilați de incompetența autorităților publice locale. O astfel de "toaletare" nu face altceva decât să condamne acești arbori la îmbolnăvire și, în cele din urmă, să se usuce.

Și cetățenii câștigă câteodată. Află cum am obligat Primăria Sectorului 6 să înființeze 12 centre de colectare sortată
După 6 luni de implicare civică, echipa România Ecologică a determinat Primăria Sectorului 6 să asigure spațiile necesare colectării selective a deșeurilor și dotarea acestor centre cu containere speciale pentru colectarea și stocarea temporară a deșeurilor reciclabile în vederea valorificării.

Colectarea sortată a deșeurilor municipale: un dezastru național!

De la raftul din supermarket și până la gropile de gunoi (legale și ilegale) sau până în pădurile, râurile, pe câmpiile și în lacurile pline de gunoaie, fluxul neîntrerupt al deșeurilor transformă din ce în ce mai mult România într-o mare "groapă de gunoi". Este una dintre problemele cele mai grave de mediu cu care ne confruntăm și față de care autoritățile publice locale și centrale se dovedesc a fi incapabile să găsească soluții încă din anul 2011. Gunoiul ar trebui sortat începând din fiecare gospodărie dar ghenele supra-pline cu deșeuri de tot felul, gropile de gunoi care au devenit "munți de gunoi", unele depășind 40 de metri în înălțime, și ambalajele de tot felul care se pot observa cu ușurință peste tot, la marginea drumurilor și chiar și în cele mai îndepărtate locuri din natură reprezintă dovada incontestabilă că statul român este "repetent" la protecția mediului.

6! Vine Garda! PRIMĂRIA OBLIGATĂ! Echipa România Ecologică are 100% dreptate!
Răspuns oficial de la Garda Națională de Mediu: “PRIMĂRIA SECTOR 6 A FOST OBLIGATĂ să asigure spațiile necesare colectării selective a deșeurilor și dotarea acestor centre cu containere speciale pentru colectarea și stocarea temporară a deșeurilor reciclabile în vederea valorificării.”