Au ciumpăvit copacii din Parcul Obor situat chiar în fața Primăriei Sectorului 2 iar acum primarul Mihai Mugur Toader se poate bucura de această "operă minunată" a echipei sale.
Au ciumpăvit copacii din Parcul Obor situat chiar în fața Primăriei Sectorului 2 iar acum primarul Mihai Mugur Toader se poate bucura de această "operă minunată" a echipei sale. Nu trebuie decât să se uite pe fereastră ca să vadă ce "bine" administrează.
Probabil că majoritatea bucureștenilor au observat deja că primăvara aceasta a fost parcă mai rea ca niciodată pentru copacii capitalei. În orice zona din București putem observa modul agresiv, chiar răutăcios, în care arborii au fost ciumpăviți. Fără să fii de specialist poți să îți dai seama că nu este în regulă să arate așa copacii, chipurile îngrijiți. Probabil primarii au un plan diabolic ascuns de a lăsa orașul fără copaci adulți. Oare există interese personale și meschine ascunse ale unor grupuri restrânse? Sau poate că incompetența autorităților publice locale și ale Primăriei Capitalei este atât de gravă încât toate aceste imagini, parcă desprinse din filmele apocaliptice, li se par normale. Nu știm, dar vom cerceta!

Copacii "toaletați" (ciuntiți) în felul acesta sunt mai supuși îmbolnăvirilor și trăiesc mai puțin


Iată ce scrie prof. univ. dr. Ana-Felicia Iliescu în cartea sa intitulată "Cultura arborilor și arbuștilor ornamentali":

"Retezarea anuală a coroanelor unor arbori (salcâmi, castano, arțari), păstrându-se doar trunchiul și părțile bazale ale ramurilor inferioare, este o practică nejustificata, deosebit de păgubitoare, epuizând treptat capacitatea de refacere a coroanei și scurtând viața arborilor".
Copacii ciuntiți priveliștea de care se bucură Primarul Sectorului 2 1

Cu alte cuvinte, dacă vrei să omori copacii din orașe, încet dar sigur, îi ciumpăvești câțiva ani la rând și gata! Ai rezolvat-o în mandatul tău de primar "iscusit" și pe asta! Poate că înainte de a avea dreptul de participare la alegerile locale pentru funcția de Primar ar trebui ca toți cei interesați să de niște examene (cu comisii formate din specialiști apolitici) de verificare a cunoștințelor necesare exercitării mandatului. În felul asta am putea scăpa de primarii incompetenți!