O zonă din Sectorul 4, special amenajată pentru prelevarea de apă în scopul potabilizării, este transformată într-un focar de infecție. Apa Nova, Veolia și Primăria Sectorului 4, principalele vinovate!
Imaginile acestea, surprinse de către cititorii noștri în Sectorul 4 din capitală, concentrează atât indolența companiilor private, Apa Nova și Evolia, indiferența locuitorilor din zonă, cât și incompetența autorităților statului. Începând cu Primăria Sectorului 4, Poliția Locală S4, Garda Națională de Mediu, Agenția Naționala pentru Protecția Mediului și până la Direcția de Sănătate Publică București toate sunt vinovate pentru că o zonă special amenajată pentru prelevarea de apă în scopul potabilizării este transformată într-un focar de infecție, unde oricine poate arunca sau deversa orice, chiar acolo, "sub ochii lor", pentru că nimeni nu face absolut nimic.

Sute de locuitori din Sectorul 4, în apropierea Parcului Tineretului (Parcul Lumea Copiilor) în care este amplasată Fântâna "Maria Tănase", vin  zilnic să se aprovizioneze în mod gratuit cu apă potabilă de foarte bună calitate și spun bye bye PET-uri
Fântâna "Maria Tănase" din Sectorul 4 al capitalei a fost înființată în anul 2013 pentru a o celebra pe artistă la 100 de ani de la naștere și pentru a-i îndeplini una dintre cele trei dorințe pe care aceasta le-a avut înaintea morții sale. De atunci, zilnic, sute de locuitori din apropierea Parcului Tineretului (Parcul Lumea Copiilor) în care este amplasată, vin zilnic să se aprovizioneze în mod gratuit cu apă potabilă de foarte bună calitate, extrasă de la peste 200 de metri adâncime și scutesc astfel natura de poluarea cu zeci de mii de PET-uri pe care aceștia le-ar fi cumpărat (rata de reciclare a plasticului fiind sub 5% în România), dacă nu exista fântâna "Maria Tănase" din Sectorul 4.

Primarul Misăilă C. Cristi Valentin măcelărește la începutul lunii august (2019) arborii de pe o stradă întreagă din centrul municipiului Focșani.


Primarul Misăilă C. Cristi Valentin măcelărește la începutul lunii august (2019) arborii de pe o stradă întreagă din centrul municipiului Focșani. Este vorba despre Strada Popa Șapcă, o stradă, până nu demult, plină de farmec tocmai datorită șirurilor de tei înalți, crescuți în 30 de ani, viguroși și sănătoși, cu un coronament extraordinar, care asigurau umbră și oxigen pentru locuitorii zonei.

În aceste imagini, surprinse recent pe strada Râmnicu Vâlcea din Sectorul 3, al capitalei se vede cum arborii sunt pur și simplu asfaltați.
Probabil că unul dintre cei mai ipocriți primari de sector din București este edilul din Sectorul 3 sau fals numitul "Sector Verde". Pe lângă faptul că încă din prima zi a mandatului său s-a dovedit incapabil de a pune la punct un sistem eficient și coerent de colectare sortată a deșeurilor municipale pentru reciclare, acest primar Facebook-sist, bun comunicator de teme false în mediul online, se laudă cu grija sa față de spațiile verzi din "Sectorul Verde" pe care le distruge la fel de repede precum respiră, chiar sub ochii neputincioșilor cetățeni.

Ulmii falnici de la Universitate omorâți prin "toaletare" de către incompetenții de la Primăria Capitalei. Ce spun Americanii!
Toți specialiștii de bună credință trag semnale după semnale de alarmă despre modul în care sunt "toaletați" arborii de către autoritățile publice locale. Imagini dezolante cu arbori ciuntiți găsim peste tot în țară, dar nicăieri nu-i mai rău ca în capitală. Atâta ură și dispreț față de arborii din București nu cred că s-a mai văzut vreodată în istorie. Este prăpăd!

hashtag-urile folosite de primarul Facebook-sist Robert Negoiță: #S3CeimaiBuni #Sectorul3CeimaiBuni #FiiCuNoi #NuFiGunoi #SectorulVerde
Imaginile care care ne demonstrează tot: minciunile și incompetența autorităților publice locale din Sectorul 3, grandomania primarului Robert Negoiță manifestată pe Facebook, indiferența și lipsa de un minim bun simț a cetățenilor. Dacă am exprima toate aceste lucruri într-un hashtag "la modă", am spune simplu #Romania2019!

Nu se sortează, nu se reciclează dar nici măcar nu se ridică la timp gunoiul! Este clar că după 3 ani de mandat problema gunoiului din Sectorul 5 este cu mult peste capacitatea administrativă a primarului Daniel Florea și departe de a fi rezolvată.
Nu cred că a existat nici măcar o zi sub mandatul de primar al cetățeanului Daniel Florea în care, pe străzile din Sectorul 5 al capitalei, să nu găsim mormane de gunoaie precum cel din imagine. Sectorul 5 este condus de una dintre administrațiile publice locale cele mai indiferente dar și incompetente atunci când vine vorba de gestionarea deșeurilor municipale.

Unde au dispărut  acele containere de tip IGLU (clopote) din Sectorul 5 sub mandatul de primar al cetățeanului Daniel Florea?
În Ianuarie 2018 îi aduceam în vedere primarului Daniel Florea din Sectorul 5 al capitalei faptul că legea 211/2011 obligă primarii să asigure containere speciale pentru sortarea deșeurilor. La scurt timp au apărut în tot sectorul containere de tip IGLU (clopote) precum cele din imagine.

Sute de copaci au fost betonați sau ciuntiți (cum le place celor de la ADP să spună "toaletați") și din ce în ce mai mulți se usucă.

Asaltul asupra arborilor din Sectorul 3 sub mandatul primarului Robert Negoiță continuă. Sute de copaci au fost betonați sau ciuntiți ("toaletați" cum le place celor de la ADP să spună) și din ce în ce mai mulți se usucă. Autoritățile publice locale din Sectorul 3 ar face bine să intervină de urgență și să salveze ce se mai poate salva.

Cetățeni îngrijorați de soarta arborilor din Sectorul 3, pe durata mandatului controversatului primar Robert Negoiță, au fotografiat sute de copaci asfixiați la bază cu asfalt, dale sau alte materiale sintetice în urma lucrărilor de pavelare și reamenajare a trotuarelor de pe bulevardul Camil Ressu. Imaginile surprinse ieri, 23 Mai 2019, demonstrează disprețul autorităților locale față de copacii de pe raza sectorului 3.

Sub bagheta președintelui Marian Petrache, Consiliul Județean Ilfov alege din nou să folosească substanțe toxice pentru albine, pești și organismele acvatice, ca să combată țânțarii. Otrava va fi împrăștiată inclusiv din avion.

Sub bagheta președintelui Marian Petrache, Consiliul Județean Ilfov alege din nou să folosească substanțe toxice pentru albine, pești și organismele acvatice, ca să combată țânțarii. Otrava va fi împrăștiată inclusiv din avion.

Arborii betonați sau sufocați la bază nu pot fi fertilizați și nici irigați în mod corespunzător. Practic, acoperind solul de la bază cu materiale sintetice, îi condamnați la moarte. Încet, dar sigur!
Imagini dezolante cu copaci tăiați după ce au fost sufocați de betoane, covoare sau dale, găsim în mai toate zonele din Sectorul 3. Pozele au fost făcute în data de 20 Mai 2019, în zona Dristor, pe Bd. Camil Ressu. Acesta este modul în care Primăria crede că trebuie să "aibă" grijă de arborii mai mari din Sectorului 3, pe care-l numește, pe nedrept, "Sectorul Verde".

Au ciumpăvit copacii din Parcul Obor situat chiar în fața Primăriei Sectorului 2 iar acum primarul Mihai Mugur Toader se poate bucura de această "operă minunată" a echipei sale.
Au ciumpăvit copacii din Parcul Obor situat chiar în fața Primăriei Sectorului 2 iar acum primarul Mihai Mugur Toader se poate bucura de această "operă minunată" a echipei sale. Nu trebuie decât să se uite pe fereastră ca să vadă ce "bine" administrează.

Sectorul 3 din București, condus de către Robert Negoiță, nu-și merită titulatura "Sectorul Verde". Autoritățile publice locale din Sectorul 3 au rămas în continuare repetente la reciclare lăsând ghenele dintre blocuri să devină focare de infecție.
Rămân în continuare la părerea că Sectorul 3 din București, actualmente condus de către Robert Negoiță, nu-și merită titulatura "Sectorul Verde", chiar deloc! Și că această autointitulare este un fel de GreenWashing. În primul rând autoritățile publice locale din Sectorul 3 au rămas în continuare repetente la reciclare.