Cetățeni îngrijorați de soarta arborilor din Sectorul 3, pe durata mandatului controversatului primar Robert Negoiță, au fotografiat sute de copaci asfixiați la bază cu asfalt, dale sau alte materiale sintetice în urma lucrărilor de pavelare și reamenajare a trotuarelor de pe bulevardul Camil Ressu. Imaginile surprinse ieri, 23 Mai 2019, demonstrează disprețul autorităților locale față de copacii de pe raza sectorului 3.

Sub bagheta președintelui Marian Petrache, Consiliul Județean Ilfov alege din nou să folosească substanțe toxice pentru albine, pești și organismele acvatice, ca să combată țânțarii. Otrava va fi împrăștiată inclusiv din avion.

Sub bagheta președintelui Marian Petrache, Consiliul Județean Ilfov alege din nou să folosească substanțe toxice pentru albine, pești și organismele acvatice, ca să combată țânțarii. Otrava va fi împrăștiată inclusiv din avion.

Arborii betonați sau sufocați la bază nu pot fi fertilizați și nici irigați în mod corespunzător. Practic, acoperind solul de la bază cu materiale sintetice, îi condamnați la moarte. Încet, dar sigur!
Imagini dezolante cu copaci tăiați după ce au fost sufocați de betoane, covoare sau dale, găsim în mai toate zonele din Sectorul 3. Pozele au fost făcute în data de 20 Mai 2019, în zona Dristor, pe Bd. Camil Ressu. Acesta este modul în care Primăria crede că trebuie să "aibă" grijă de arborii mai mari din Sectorului 3, pe care-l numește, pe nedrept, "Sectorul Verde".

Au ciumpăvit copacii din Parcul Obor situat chiar în fața Primăriei Sectorului 2 iar acum primarul Mihai Mugur Toader se poate bucura de această "operă minunată" a echipei sale.
Au ciumpăvit copacii din Parcul Obor situat chiar în fața Primăriei Sectorului 2 iar acum primarul Mihai Mugur Toader se poate bucura de această "operă minunată" a echipei sale. Nu trebuie decât să se uite pe fereastră ca să vadă ce "bine" administrează.

Sectorul 3 din București, condus de către Robert Negoiță, nu-și merită titulatura "Sectorul Verde". Autoritățile publice locale din Sectorul 3 au rămas în continuare repetente la reciclare lăsând ghenele dintre blocuri să devină focare de infecție.
Rămân în continuare la părerea că Sectorul 3 din București, actualmente condus de către Robert Negoiță, nu-și merită titulatura "Sectorul Verde", chiar deloc! Și că această autointitulare este un fel de GreenWashing. În primul rând autoritățile publice locale din Sectorul 3 au rămas în continuare repetente la reciclare.

Deșeuri îngropate, pânza freatică poluată și răspunsul halucinant al Primăriei Sectorului 3, așa zis "Sectorul Verde" (video)
Se întâmplă în Sectorul 3, condus de către primarul Robert Negoiță. "Sectorul Verde" cum îi place dumnealui să-l supranumească. Deși, în realitate, și acest sector este repetent la reciclare sub bagheta autorităților publice locale și nu are nimic în comun cu un sector cu adevărat verde. Un soi de GreenWashing se regăsește și sub această pretenție nemeritată de a fi supranumit "Sectorul Verde".

Sectorul 2, condus de către primarul Toader Mugur Mihai, pute a gunoi, a nepăsare și a incompetența autorității publice locale. Dar cine este de vină pentru această imagine dezolantă?
Sectorul 2, condus de către primarul Toader Mugur Mihai, pute a gunoi, a nepăsare și a incompetența autorității publice locale. Dar cine este de vină pentru această imagine dezolantă? Primarul și autoritățile publice locale, producătorii și comercianții care poluează cu tot felul de ambalaje sau cetățenii care aruncă la întâmplare și care rămân nepăsători la ceea ce se întâmplă în jurul lor?

Se usucă copacii din București, Gabriela Firea și autoritățile locale tac! Nimic eficient nu fac!

Aerul poluat, toaletarea meschină, proasta administrare și îngrijirea necorespunzătoare a spațiilor verzi usucă copacii și împuținează numărul arborilor din București, una dintre cele mai poluate capitale din Uniunea Europeană. Nu trebuie să facem investigații cu comisii de specializate. Este de ajuns să facem un tur al orașului cu bicicleta (o altă provocare pentru Bucureșteni) sau pe jos. Vom observa mii de copaci uscați de toate vârstele.

De ce ați omorât albinele domn' Primar? Și de ce nu respectați legile în vigoare?!
Apicultor: "Toată albina culegătoare a venit în stupi murind la urdiniș sau cazând jos în fața stupului."
Primar: "Nu renunț la stropiri (n.r. pesticide) de dragul albinelor".
Primarul comunei Ștefan cel Mare, Mihai Moraru, din județul Vaslui și-a stropit cultura de rapiță cu pesticide fără să anunțe, așa cum prevede legea, și a omorât albinele unui apicultor din zonă. Gestul primarului ignoră atât normele legale în vigoare cât și faptul că cel puțin 20% - 30% din producția de rapiță se datorează albinelor, un lucru banal pe care orice fermier ar trebui să-l știe.

Planul primarului Gabriela Firea de a incinera anual 235.130 de tone de gunoi este toxic pentru mediu și poate submina Economia Circulară. Argumentele Parlamentului European.
Incinerarea deșeurilor este greșită din toate punctele de vedere și are impact negativ asupra mai multor domenii: sănătate publică, mediu, economic și social. În loc să se valorifice materia primă prin reciclare, reducând poluarea, economisând resursele naturale și bani publici, creând noi locuri de muncă și stimulând inovația pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător, așa cum ar putea fi în cazul unei Economii Circulare, tehnologia incinerării deșeurilor este păguboasă în toate aceste privințe.

Master Planul "diabolic" al Gabrielei Firea: Bucureștenii vor respira și mai mult aer otrăvit. Primarii de Sector obligați să asigure sute de mii de tone de gunoi pentru a fi arse.
Dacă Master Planul pentru Deșeuri al Primăriei Capitalei care cuprinde și incinerarea deșeurilor va reuși atunci Bucureștenii și cetățenii din zonele limitrofe vor respira și mai mult aer otrăvit. Primarii de sector obligați să-și facă norma de gunoi ca să fie ars sau vor fi amendați pentru fiecare tonă lipsă.

Copaci betonați, spații verzi asfaltate și deșeuri nesortate. Daniel Băluță, asta înseamnă să fii un primar incompetent și indiferent față de natură?

București, în ce hal ești!

În mandatul primarului Daniel Băluță din Sectorul 4 spațiile verzi sunt asaltate cu borduri scumpe, betoane montate unde nu au ce să caute și tot felul lucrări care mai de care executate prost, pe bani mulți și cu mare bătaie de joc față de frumos, față de natură, față de ceea ce cu adevărat contează.